Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
sri lanka

Informacije o ponudi: ŠRI LANKA - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU

11 DANA/9 NOĆI/8 NOĆENJA - AVION, POLAZAK: 27.DECEMBAR 2019. / POVRATAK: 05.JANUAR 2020.

 CIJENA ARANŽMANA: 1510€

 

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 15. AVGUSTA POPUST JE 80€ PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 

Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najljepših ostrva te veličine u svijetu. Raskošna tropska ljepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelijepe pješčane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i tijelo.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (27.12.2019.) BEOGRAD–DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla' kod šaltera KonTiki u 08:40 časova. Polijetanje za Dohu u 11:40 časova (let QR232). Slijetanje u 18:45 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 19:30 časova (let QR662). Obroci u avionu nisu uračunati u cijenu karte.

2.dan (28.12.2019.) DUBAI-KOLOMBO-PINAVALA-DAMBULA Sletanje u Kolombo u 02:55 časova. Transfer do hotela, kraci odmor, doručak. Polazak za Dambulu. Posjeta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak u Dambulu i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

3.dan (29.12.2019.) DAMBULA–SIGIIRIJA-POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka stijeni Sigiriji na kojoj je u 5.vijeku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najljepši grad koji je ikada postojao'. Stijena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije'. Uvrštena je u svjetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svjetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prijestonice u periodu između 11. i 13. veka. Cijeli kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvijek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (30.12.2019.) DAMBULA–MATALE-KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrijednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lijepe i brdovite predjele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale posjeta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smještaj. Večera. Noćenje.

5.dan (31.12.2019.) KENDI Doručak. Posjeta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu vidjeti veoma rijetke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

6.dan (01.01.2020.) KENDI–HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Dolazak i smještaj. Slobodno vrijeme. Novogodišnja večera. Noćenje.

7-9.dan (02-04.01.2020.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mjesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lijepim pješčanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.

10.dan (05.01.2020.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Kraće slobodno vrijeme. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsjednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su dio bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Kraće slobodno vrijeme za kupovinu. Malo prije ponoći, kasni večernji transfer na aerodrom.

11.dan (06.01.2020.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD  Polijetanje za Dubai u 01:50 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cijenu karte. Slijetanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Slijetanje u Beograd u 12:15 časova.

 

NAPOMENA: First Minute cijena sa popustom od 80 važi za uplate do 15.08.2019. Ili do popune kapaciteta predvidjenih za First Minute ponudu i ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu

Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

 

U cijnu aranžmana je uračunato:

-Prevoz avionom na navedenim relacijama,

-smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana,

-ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu,

-novogodišnja večera (80 usd),

-transferi,

-troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič).

 

U cijenu putovanja nije uračunato:

-Avio-takse 328 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 226,85YQ, EUR 16,00YR, EUR 0,98RF, EUR 0,22RS, EUR 4,48LG,  EUR 16,72RS, EUR 16,66F6, EUR 43,71LK,  EUR 2,38ZR) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu (u dinarima) najkasnije sedam dana pred put,

-fakultativni izleti,

-napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu svijeta su obavezne, oko 5 USD dnevno),

-viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra),

-dinarski dio aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, osiguranje od otkaza putovanja, kao ni međunarodno putno osiguranje.

 

Smještaj:

Habarana (u blizini Dambule): Danawwa Resort.com 3+* ili sličan     www.danawwaresort.com

Hotel se nalazi na pjesackoj udaljenosti od jezera Habarana (15-ak minuta hoda), sve sobe su klimatizovane, imaju wifi, satelitsku tv.

Kendi: Royal Kandyan Hotel 3+* ili sličan www.royalkandyan.lk

Hotel je centralno pozicioniran, posjeduje bazen, wifi, a u sobama su na raspolaganju balkon/terasa, fen, kuvalo za čaj/kafu itd.

Obala Indijskog okeana, Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4* ili sličan www.tangerinehotels.com

Hotel Tangerine Beach se nalazi na samoj plaži Kalatura i okružen je tropskim vrtovima. U ponudi ima zatvoreni bazen i časove joge. Takođe posjeduje ajurvedski spa centar i 2 restorana.Klimatizovane sobe opremljene su namještajem od drveta i sadrže sopstveni balkon i kupatilo sa kadom. Svaka soba je opremljena TV-om sa satelitskim kanalima, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe.

Hotel Tangerine Beach udaljen je 3 sata vožnje od Međunarodnog aerodroma 

 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 25. OKTOBAR 2019. ILI DO POPUNE MJESTA

 

 

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

Licenca Ministarstva turizma Srbije OTP 80/2014 od 22.12.2014

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine