Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
KUBA - NOVA GODINA 2020

Informacije o ponudi: KUBA - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

TURA I ODMOR U VARADERU

 HAVANA-SANTA KLARA-TRINIDAD-SIENFUEGOS-VARADERO

POLAZAK: 28.12.2019. / POVRATAK: 10.01.2020.(14 DANA / 11 NOĆENJA) – AVIONOM

CIJENA ARANŽMANA: 2060€

 

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 15.AVGUSTA POPUST JE 80 € PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 

Za posjetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mjesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, bjelosvjetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspjele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, bijeli ili crni, uvek nasmijani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim pješčanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

 

1.dan (28.12.2019.) BEOGRAD–MOSKVA-HAVANA Sastanak putnika sa predstavnikom Kontiki agencije kod šaltera KonTikija na aerodromu Nikola Tesla u 21.35. Polijetanje za Moskvu u 23.35 (let SU2093).

2. dan (29.12.2019.) HAVANA Dolazak u 04.25. Nastavak putovanja za Havanu u 07.40 (let SU150). Dolazak u 12.45. Panoramsko razgledanje i obilazak glavnog grada Kube, pauza za ručak (uključen u cijenu). Smještaj u hotelu. Noćenje.

3. dan (30.12.2019.) HAVANA Doručak. Cjelodnevni obilazak Havane. Razgledanje tvrđave Moro i kraća pauza za fotografisanje. Polazak na turu “Stazama Hemingveja”: posjeta njegovog  imanja/muzeja “La Vigia” i koktel u restoranu “La Terraza” u Kohimaru (koktel uključen u cijenu). Obilazak stare Havane i šetnja živopisnim ulicama koje još uvijek čuvaju stari šarm Kube. Obilaze se, izmedju ostalog, Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Pauza za ručak (uključen u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (31.12.2019.)HAVANA - SANTA KLARA - TRINIDAD Doručak. Polazak za Santa Klaru, „najrevolucionaraniji“ grad Kube, čije je oslobađanje u decembru 1958.godine označilo pad Batistinog režima. Posjeta Muzeju Če Gevare, panoramsko razgledanje grada i kraća pauza za fotografisanje kod Blindiranog voza, nacionalnog spomenika i muzeja. Ručak (uključen u cijenu). Nastavak putovanja za Trinidad, grad šarenih ulica i odlično očuvane španske kolonijalne arhitekture, koji odiše atmosferom minulih vremena, kada je trgovina šećernom trskom bila najzastupljenija delatnost u regionu. Dolazak i šetnja po starom istorijskom jezgru grada, uz pauzu i koktel u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

5.dan (01.01.2020) TRINIDAD Slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilaske ili za odmor i kupanje na plaži. Usluga na bazi “sve uključeno”. Noćenje

6.dan (02.01.2020.). TRINIDAD-SIENFUEGOS Doručak. Polazak za Sienfuegos. Usputna posjeta vodopadima Nićo i kraći obilazak prirodnih ljepota ovog parka. Nastavak putovanja i dolazak. Obilazak Sienfuegosa, „Bisera juga“, grada koji su osnovali Francuzi u 1815.godine i ostavili svoj pečat kroz šarmantru i elegantnu kolonijalnu arhitekturu, što ga razlikuje od ostalih mjesta na Kubi. Panoramsko razgledanje između ostalog obuhvata djelove grada Malekon, Prado, Punta Gorda. Šetnja istorijskim jezgrom grada koje je pod zaštitom UNESCO-a. Smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan (03.01.2020.) SIENFUEGOS–VARADERO Transfer do Varadera. Usputna posjeta farmi krokodila. Smještaj u hotelu po izboru (na bazi 'sve uključeno'). Noćenje.

8-11.dan (04-07.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu po izboru na bazi 'sve uključeno'. Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vrijeme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.

12.dan (08.01.2020.) VARADERO–HAVANA Doručak. Kraće slobodno vrijeme. U ranim popodnevnim satima polazak autobusom za Havanu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13.dan (09.01.2020.) HAVANA-MOSKVA Doručak. Tranfer na aerodrom. Polijetanje za Moskvu u 14.35. (let SU 151)  Obroci u avionu.

14.dan(10.01.2020.) MOSKVA-BEOGRAD Slijetanje u Moskvu u 10:00. Nastavak putovanja za Beograd u 10.50 (let SU2090) Slijetanje u 11.55.

 

Napomena: First Minute cijena sa popustom od 80 važi za uplate do 15.08 2019. Ili do popune kapaciteta predvidjenih za First Minute ponudu i ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu

Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

-Avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva-Havana-Moskva-Beograd,

-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (lokalne kategorizacije) sa uslugom prema programu: u Havani na bazi noćenja sa doručkom i sa dva ručka na razgledanjima, u Trinidadu na bazi “sve uključeno”, u Sienfuegosu na bazi polupansiona, u Varaderu na bazi punih pansiona “sve uključeno”;

-obilasci,

-razgledanja i ulaznice prema programu,

-autobuski transferi,

-troškovi organizovanja putovanja i

-usluge  licenciranog vodiča koji sa grupom ide iz Beograda.

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

-Avio-takse 390 evra (a sastoje se od sledećih taksi: Yq 320,84 eur, Lg 4.48 eur, Xt 64,68 eur (rf 0.98 eur + rs 16,72 eur + rs 0.22 eur + ri 12,58 eur + ri 12,58 eur + cu 21.60 eur), takse su podložne promjeni, u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji (u dinarima) sedam dana pred put),

-fakultativni izleti i posjete,

-napojnice za lokalne vodiče i vozače,

-dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji,

-osiguranje od otkaza putovanja,

-kao ni medjunarodno putno zdravstveno osiguranje.   

 

HOTELI:

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan, http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml                 

Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni dio grada. Smješten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak.

Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za djecu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan

Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostim su na raspolaganju otvoreni bazen, dječji bazen, bar na plaži i bar kod bazena, dva restorana, sauna, fitnes centar, vodeni sportovi, teniski teren. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku tv, fen (Kontikijeva ocena 3+*).

SIENFUEGOS: LA UNION 4* ili sličan http://www.hotellaunion-cuba.com/hotel_details.asp

La Union je boutique hotel u centru Siefuegosa. Kao jedan od najstarih hotela,  predstavlja lijep primer  kolonijalnog zdanja neoklasičnog stila. Raspolaže sa otvorenim bazenom, barom, restoranom, terasom sa pogledom, a 38 prostranih i klasično opremljenih soba su klimatizovane, imaju balkon, satelitsku tv, fen i sef.

VARADERO: MEMORIES VARADERO 4* ili sličan   www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort  

Sjmešten na jednoj od najljepših peščanih plaža Varadera, hotel Memories Varadero je idealno mjesto za odmor. Gostima su na raspolaganju 4 otvorena bazena (2 za odrasle i 2 za djecu), bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna i večernja animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za djecu i slično, 5 restorana (japanski, mediteranski,kubanski, italijanski, meksički). Sobe raspolažu sa tersom ili balkonom, klima uređajem, satelitskom TV, mini barom, sefom, fenom itd.

Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku cijelog dana u svim restoranima i barovima.Posebno se plaćaju: rent-a-car, medicinske usluge, telefoni, korišćenje interneta, strana pića, sauna i masaža, čuvanje djece, salon ljepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji , ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji Kon Tiki Travel.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

Licenca Ministarstva turizma Srbije OTP 80/2014 od 22.12.2014

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine