Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
KUBA - NOVA GODINA 2020

Informacije o ponudi: KUBA - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

HAVANA I VARADERO

POLAZAK: 30.12.2019. / POVRATAK: 10.01.2020.(12 DANA / 9 NOĆENJA) – AVIONOM

CIJENA ARANŽMANA: 1952€

 

 

…ovo je najljepše ostrvo koje su moje oči vidjele…” pisao je Kristofer Kolumbo, čovjek pustolov koji je vidio skoro sve ljepote kugle zemaljske. Kuba je najveće Karipsko ostrvo. Nalazi se u najboljem društvu, gdje priroda nije žalila kada je dijelila svoju ljepotu. Okružena je Floridom, Kajmanskim ostrvima, Bahamima, Haitijem, Meksikom i Jamajkom, a zapljusku je vode Karipskog mora i Sjevernog Atlanskog okeana. Čuvena kubanska revolucija na čelu sa Fidelom Kastrom i Če Gevarom izazvala je totalne sankcije koje su trajale punih 55 godina. Od tada vrijeme kao da je stalo. Kuba i danas izgleda isto kao prije pet decenija. Jedino ovdje možete da vidite i živite prošlost! Havana je glavni grad Kube. Arhitektura iz kolonijalnog doba, trgovi, ulice, prodavnice, katedrale, parkovi, dokovi … sve u Havani je drugačije od svega što ste do sada vidjeli. Posebnu pažnju plijeni Stari grad koji je pod zašitom UNESCO-a. Ne zaboravite da se ovdje prave najbolje cigare na svijetu! Varadero je glavni turistički grad na Kubi. Nalazi se na poluostrvu Hikakos, 140 km istočno od Havane. Na najširem dijelu poluostrvo je široko samo 1,2 km. Svojim posjetiocima nudi 20 km najfinijih peščanih plaža. Visoka turistička sezona na Kubi je period od decembra do aprila, mada su najtopliji dani (ali sa većim brojem kišnih dana) u periodu našeg ljeta. Prosječna temperatura vazduha na Kubi je oko 27 C°, a mora oko 26 C°. Val

 

1.dan (30.12.2019.) PODGORICA - ISTANBUL Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 19:00 h. Polazak aviona za Istanbul u 20:35 h...

2.dan (31.12.2019.) ISTANBUL – HAVANA Dolazak u Istanbul u 00:30h. Check – in za let Istanbul – Havana, ukrcaj u avion i polijetanje po redu letjenja u 02:35 h. Slijetanje u Havanu u 07:55 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Poslije kraćeg odmora, poludnevno razgledanje Havane: Miramar, šetalite Malekon, kvart Vedado, panorama tvrĎave Moro, hotel Nacional, Stari grad, posjeta fabruci/muzeju čuvenog kubanskog ruma, Kapitol, Trg Revolucije... Slobodno poslijepodne ili mogućnost odlaska do tvrdjave Moro odakle se pruža prelijep pogled na Havanu. Po povratku u grad slobodno vrijeme za posjetu pijaci suvenira. Doček Nove godine u hotelu uz večeru. Noćenje.

3.dan (01.01.2020.) HAVANA Doručak. Mogucnost fakultativnog izleta Hemingvej tura – koktel bar Floridita i kafe Bodegita del Medio. Odlazak do imanja Ernesta Hemingveja - La Vigia. Ručak uz doplatu u omiljenom piščevom restoranu La Terazza u Kohimaru. Povratak u Havanu. Fakultativni večernji odlazak u najčuveniji kabare „Tropicana“. Noćenje.

4.dan (02.01.2020.) HAVANA – VARADERO Doručak. Slobodno vrijeme i transfer grupe do Varadera (najčuvenijeg ljetovališta na Kubi udaljenog 140 km od Havane). Smještaj u hotelu na bazi All inclusive („sve uključeno“).Noćenje.

5.dan (03.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“...Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.dan (04.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“... Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.dan (05.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta sa posjetom farmi krokodila u Guami. Noćenje.

8.dan (06.01.2020..) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“...Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

9.dan (07.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“.Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta koji obuhvata vožnju katamaranom do ostrva Cayo Blanco, ronjenje, kupanje sa delfinima, ručak u restoranu i slobodno vrijeme za kupanje na prelijepoj pješčanoj plaži. Noćenje.

10.dan (08.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta '' Tri grada '' sa posjetom Trinidadu – gradu pod zaštitom Unesco-a. Noćenje.

11.dan (09.01.2020.) VARADERO – HAVANA – ISTANBUL Doruĉak i transfer do aerodroma u Havani i let za Istanbul u 09:35 h po redu letjenja. Obroci u avionu...

12.dan (10.01.2020.) ISTANBUL Dolazak u Istanbul po redu letjenja u 10:05 h. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča: Sveta Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev obelisk, Serpentine, Fontana Wilhelma II. Ovo je istorijski najzanimljiviji dio Carigrada. Aja Sofija je građevina koja odolijeva zubu vremena i koja je promijenila istoriju arhitekture briljantnim arhitektonskim inovacijama. Nakon obilaska slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak Kapali Čaršije. Povratak na aerodrom. Let za Podgoricu u 19:40 h, sa dolaskom na podgorički aerodrom u 19:40 h.

 

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA:

-Havana Memories Miramar 4*, Memories Varadero 4*,Noćenje sa doručkom All Inclusive- 1952€, 250 € (doplata za jednokrevetnu sobu),

- Havana Nacional Hotel 5*, Grand Memories Varadero 5*, Noćenje sa doručkom All Inclusive- 2092 €, 460 € (doplata za jednokrevetnu sobu).

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na letovima je do 20kg, a za ručni do 7kg. Za svaki kg prekoračenja vrši se doplata na licu mjesta.

 

U cijenu putovanja je uraĉunato:

- Prevoz avionom na relaciji Podgorica - Istanbul – Havana – Istanbul- Podgorica,

-smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* ili 5* u Havani (2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom),

-svečana Novogodišnja večera u hotelu,Varaderu (7 noćenja na bazi All Inclusive),

- transfer Havana – Varadero – aerodrom Havana,

-transferi i razgledanja prema programu,

-troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cijenu putovanja nije uraĉunato:

-Avio-takse 298 €,

-fakultativni izleti i troškovi ulaznica u muzeje i diskoteke i ostale nepomenute usluge,

-međunarodno putno osiguranje (20 €) i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL doo

Licenca Ministarstva turizma Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491.

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine