Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda

Informacije o ponudi: MEKSIKO - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

VELIKA MEKSIČKA TURA I ODMOR U KANKUNU

15 DANA/12 NOĆENJA, AVIONOM, POLAZAK: 27. 12. 2019. / POVRATAK:10. 01.2020.

CIJENA ARANŽMANA: 2800 €

 

Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocijenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mješavine boja, ukusne hrane i pjesme, toplog sunca, tekile i marijačija.

Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svjetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim pješčanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz cijelog sveta.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (27.12.2019.) BEOGRAD–ISTANBUL-MEKSIKO SITI Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Kontikija u 07.00. Polijetanje za Istanbul u 09:00 (let TK 1082). Slijetanje u 12:40 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 21:45 časova (let TK 181). Obroci u avionu.

2.dan (28.12.2019.) MEKSIKO SITI Slijetanje u 04:00 časova. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Kraći odmor..Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svijetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsjedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mjestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posjetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.

3.dan (29.12. 2019.) MEKSIKO SITI Doručak. Poslije doručka cjelodnevni izlet. Posjeta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mjestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mjestu gdje se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posijle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog svijeta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, 'puta mrtvih' i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.

4.dan (30.12.2019.) MEKSIKO SITI - PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porijekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svjetsku kulturnu baštinu. To je mjesto gdje se izrađuje u svijetu poznata glazirana keramika ֱasulehos' i 'talavere' (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Po dolasku smještaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan (31.12.2019.) PUEBLA - VERAKRUS Doručak. Razgledanje grada obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svijetu umjetnosti. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pjesma La Bamba. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (01.01.2020.) VERAKRUS – TUKSTLA GUTIERES Doručak. Razgledanje uključuje posjetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. vijeka. Nastavak putovanja ka mjestu Tukstla Gutieres u sjevernoj državi Čapas, najsiromašnijoj ali najljepšoj u cijelom Meksiku. Razgledanje grada obuhvata posjetu glavnom trgu Plasa Sivika, katedralu svetog Marka sagrađenu sredinom 16. vijeka, kule ograđenih sa 48 zvona. Smještaj u hotelu. Noćenje.

7.dan (02.01.2020.)TUKSTLA GUTIERES - KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Odlazak na izlet i vožnju čamcem u kanjom Sumidero. Polazak za San Kristobal de las Kasas. Upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posjetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gdje se očuvao stari način života i gdje je lokalno stanovništvo indijanskog porijekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Nastavak putovanja za San Kristobal de las Kasas. Smještaj u hotelu. Noćenje.

8.dan (03.01.2020.). SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS - PALENKE Doručak. Kraća šetnja po gradiću San Kristobal de las Kasas. To je veoma lijep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nastavak putovanja za Palenke. Smještaj u hotelu. Noćenje.

9.dan (04.01.2020.)PALENKE - KAMPEČE Doručak. Posjeta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najljepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.vijeku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.vijeka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mjesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.

10.dan (05.01.2019.) KAMPEČE – UŠMAL - MERIDA Doručak. Poslije doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposjećenijih gradova Maja. Malo se zna o porijeklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. vijeka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku Kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.vijeka. U 19. vijeku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposjednika. Smještaj u hotelu. Noćenje.

11.dan (06.01.2020.) MERIDA - ČIČEN ICA - KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo poslije španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

12-13.dan (07-08.01.2020.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.

14.dan (09.01.2020.) KANKUN - ISTANBUL Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Istanbul u 10.10 (let TK 181). Obroci u avionu.

15.dan (10.01.2020.) ISTANBUL– BEOGRAD Slijetanje u Pariz u 06.15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 08:20 časova (let TK 1081). Slijetanje u 08:05 časova.

 

NAPOMENA:NAPOMENA: First Minute cijena sa popustom od 100 važi za uplate do 15.08.2019. Ili do popune kapaciteta predvidjenih za First Minute ponudu i ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

-Prevoz avionom na navedenim relacijama: Beograd-Istanbul-Meksiko Siti, Kankun-Istanbul-Beograd,

-smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku cijelog dana, obilaske, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu,

-transfere,

-usluge licenciranog vodiča iz Beograda,

-usluge lokalnog vodiča na destinaciji i troškovi organizacije putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uključeno:

-Avio takse 354,67 evra (FESE:6.41eur,FRSE:3.96eur, FRTI:16.3eur, HUAE:24.87eur,QXAP:30.25eur, UKTO:20.94eur, XDAP:27.2eur, YRVB:224,65eur) u trenutku pravljenja programa i podložne su promjeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana prije početka putovanja, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate),

-fakultativni izleti,

-troškovi viziranja (10 evra po osobi),

-medjunarodno putno zdravstveno osiguranje,

-lokalne takse (ako postoje),

-napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom dijelu svijeta obavezne),

osiguranje od otkaza aranžmana, kao i dinarski dio aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.

 

Smještaj (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan  https://en.hotel-casablanca.com.mx

Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pješačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

 

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm

Hotel je istorijski spomenik Meksika i deio kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da pješke stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala). sličan Gostima se  pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

 

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/

Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef. 

 

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan  http://www.laceibahotel.com/en

Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv air conditioning, fen za kosu itd.

 

San Kristobal de las Kasas: Plaza Magnolias 4* ili sličanhttp://plazamagnolias.com/

Hotel u kolonijalnom stilu, ovo zdanje iz 16.veka se nalazi u centru, u istorijskom dijelu grada. Sobe su opremljene u kolonijalnom stilu, a gostima je na raspolaganju wifi i kablovska tv, fen, aparat za kafu itd.

 

Palenke: Tulija Hotel Palenque 4* ili sličan  https://www.tulijahotelpalenque.com/

Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, gostima je na raspolaganju bazen, wifi, sobe su klimatizovane, imaju kablovsku tv, aparat ua kafu itd.

 

Kampeće: Hotel Gamma Campeche 4* ili sličan https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-campeche-malecon                              

Hotel se nalazi na šetalištu kraj mora, u neposrednoj blizini soping centra, posjeduje spoljašnji bazen, sobe su klimatizovane, imaju wifi i led tv sa kablovskim programima, aparat za kafu, fen itd.

 

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan   http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html

Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu.

 

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine