Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ISTANBUL - NOVA GODINA

Informacije o ponudi: ISTANBUL - NOVA GODINA 2020

ISTANBUL - NOVA GODINA

5 DANA, AVIONOM – POLAZAK: 31.12.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 475€ (sa uračunatim taksama)

HOTEL THE PEAK 4* (centar grada)

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije, danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vaš vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak – najbolji u Turskoj!

 1.dan 31.12.2019.g. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12:45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom, Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana. Odlazak I smještaj u hotel The Peak 4*, hotel sa fantastičnom lokacijom na Taksimu, na 50 metara od najpoznatijeg šetališta u Istanbulu – Ištiklal. Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak na svečanu novogodišnju večeru, koja će biti organizovana u nekom od poznatih nacionalnih restorana u gradu. SRECNA VAM 2020. Noćenje.

2.dan 01.01. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Izlet nastavljamo:  KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom). Nakon krstarenja preporučujemo da posjetite nadalko poznatu pijacu začina, Egipatski bazaar, kupite najpoznatiju tursku kafu Mustafa Efendi. Nakon toga predlažemo da pođete do restorana koji se nalaze ispod mosta Galata na kafu ili ručak I uzivate u pogledu na Istanbul sa Zlatnog roga. Kada prođete most, dolazite do metro stanice i imaćete priliku da se vozite najstarijom linijom metroa, dugačkom 573 metra, koja je otvorena u Istanbulu davne 1875 godine. I tada je bila druga najstarija metro linija na  svijetu. Metro Vas dovodi do dijela grada kod kule Galata koji ima najljepšu novogodišnju, a i boemsku atmosferu sa puno lokala i butika, a sve to se nalazi u neposrednoj blizini našeg hotela The Peak 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje

3.dan 02.01.  ISTANBUL  Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet, koji obuhvata najznačajnije istorijske lokalitete Istanbula. Izlet podrazumijeva obilazak: PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda sa šest minareta, jedna je od najljepših i najpoznatijih na svijetu), AJA SOFIJE (Remek-djelo Vizantijske arhitekture i umjetnosti nastala za pet godina od 532 do 537 kao hrišćanska crkva. Ovo velelepno zdanje hiljadu godina bila je najveća crkva na svijetu. Nakon osvajanja Turaka u  XV vijeku postaje dzamija, a Ataturk je u XX vijeku pretvara u muzej) i TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, srce Otomanskog cartstva, koje je nastalo odmah nakon osvajanja Istanbula 1453 godine na zahtjev Sultana Mehmeda II Osvajača. Dvorac je nevjerovatno bogat različitim istorijskim eksponatima ali i najznačajnijim islamskim religijskim eksponatima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan 03.01. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativno obilazak palate DOLMABAHČE sa haremom, podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. (za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum, Istinia, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi). Noćenje.

5.dan 04.05. ISTANBUL Doručak. Sloban dan ili izlet u organizaciji  našeg vodiča Damira Skopljaka. Azijski dio Istanbula – doživite ovaj grad sa druge strane Bosfora…. Slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu. Let iz Istanbula u 19:40h. Dolazak u Podgoricu u 19.40h.

 

Hotel The Peak je hotel sa 4* koje i zaslužuje svojim kvalitetom. Ocijenjen od strane putnika, na bookin.com-u sa ocjenom 8, što znači da je vrlo dobar hotel. Hotel je čist i uredan, I što je najvažnije nalazi se na dobroj lokaciji. Udaljen 100 metara od najvažnije šetališne ulice u Istanbulu Ištiklal. Putnici su u prilici da laganom šetnjom, od hotela, stignu do do centralnog trga na Taksimu ili do kule Galata,…. Naši putnici boravili su u ovom hotelu za Novu godinu I bili su u potpunosti zadovoljni.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

-prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica

-transfer aerodrom-hotel-aerodrom

-panoramski obilazak grada

-hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)

-troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča

-troskovi međunarodnog osiguranja

-aerodromske takse koje iznose 125€

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

-fakultativne izlete

 

KORISNE INFORMACIJE

-Lokalno vrijeme je nije isto kao u Crnoj Gori, Istanbul je +2h.

-Turska lira. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i Master Card.

-Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.

-Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Tursku je +90

 

Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate najveća dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske.

“Grad gradova” – na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najljepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije… Pripovijedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453.godine. Sultanat prerasta u Imperiju, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala do 1918.g.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja Agencije GALLILEO

Licenca Ministarstva turizma Crne Gore br. 12 

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine.