Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
RIM - NOVA GODINA 2020

Informacije o ponudi: RIM - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

RIM

POLAZAK: 31.12.2019, AVIONOM - 4 DANA

CIJENA ARANŽMANA: 465€

 

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova istorija je među najbogatijim i najburnijom. Rim se nalazi na zapadu centralnog dijela Apeninskog poluostrva na ušću rijeke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka: Esqulino, Palatino, Capitol, Aventino, Quirinale, Viminale i Celio – gdje se nalazi centar Rima. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj 'vječni grad' je jedinstven u svijetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelijepih fontana.

1.dan PODGORICA–RIM Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 06:30 h. Polijetanje za Rim u 08:00 h. Po dolasku u Rim u 09:20 h i po završetku graničnih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativnog odlaska do Papske države - Vatikan, katedrale Sv. Petra i Sikstinske kapele. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Doček Nove godine! Noćenje.

2. dan RIM Doručak. Nakon toga predviđena je pješačka tura: Piazza Venezia, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Panteon, Piazza Navona… Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet - Forum i Koloseum. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče iz najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan RIM–PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma u 09:30 h. Let za Podgoricu je predviđen u 12:40 h po redu letenja. Dolazak u Podgoricu u 14:00 h. Kraj programa!

 

HOTELI: Siracusa 3* ili Regio 3* ili sličan, Noćenje sa doručkom - 465€

Doplata za jednokrevetnu sobu: 140€

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se prije polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet plaća na licu mjesta.

 

U cijenu putovanja je uračunato:

-Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Rim-Podgorica,

-transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,

-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

-pješačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem,

-usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

-Avio-takse na letu kompanije Montenegro Airlines-a u iznosu od 109 €.

 

U cijenu putovanja nije uračunato

-Dodatno se plaćaju na licu mjesta boravišne takse koje iznose 4 € po osobi po noći u hotelima sa 3*.

- fakultativni izleti i posjete,

-međunarodno putno osiguranje (4,60 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

Hotel Regio 3*, Via Volturno 22, Stanica Termini, www.raelihotels.it Okružen rimskim i internacionalnim restoranima, hotel Regio nalazi se na 5 minuta hoda od željezničke stanice Termini. Hotel nudi udoban prostor u lobiju i klimatizovane sobe sa LCD TV-om. Sobe u hotelu Regio tradicionalno su uređene. Svaka soba ima sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakoga dana u trpezariji u prizemlju.

 

Hotel Siracusa 3*, Via Marsala 50, Stanica Termini, www.raelihotels.it Nalazi se preko puta željezničke stanice Termini u Rimu. U ponudi su klasičan enterijer i klimatizovane sobe. Bazilika Svete Marije Velike udaljena je 10 minuta hoda. Smještajne jedinice sadrže flat-screen TV, mini-frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)

Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI vijeku. Prilikom posjete, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI vijeka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa djelima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zavjeta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svijetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano djelo svestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 55 eura za odrasle i 45 eura za djecu do 18 godina.

Forum i Koloseum (poludnevni izlet)

Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesto na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripovijeda neku istorijsku priču i legendu, svjedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija svijeta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je pješke ili metroom. Cijena izleta 40 eura za odrasle i 20 € za djecu do 18 godina.

 

NAČINI PLAĆANJA:

-avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

-kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL doo

Licenca Ministarstva turizma Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491.

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine