Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
VARSAVA - NOVA GODINA 2020

Informacije o ponudi: VARSAVA - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

VARŠAVA 

POLAZAK: 30.12.2019., 6 DANA - AVIONOM

CIJENA ARANŽMANA: 419€

Varšava je uzbudljiv i dinamičan spoj starog i novog, tradicije i modernog, mnoštva različitih arhitektonskih stilova koji su odraz njene burne istorije. Ovaj grad svakom novom posjetiocu nudi širok izbor najrazličitijih turističkih atrakcija i aktivnosti. Bilo da ste strastveni ljubitelj arhitekture, muzike, hrane, prirode ili muzeja, u Varšavi ćete zasigurno naći nešto što će vam izmamiti iskrene uzdahe oduševljenja. Prema jednoj od popularnih legendi koje se vezuju za nastanak i porijeklo imena poljske prestonice, ribar Vars zaljubio se u morsku sirenu Savu koja je do tog mesta na obali Visle stigla plivajući od Baltičkog mora. Na mjestu na kojem su se upoznali on je podigao grad i nazvao ga Varšava. Uprkos burnoj prošlosti, Varšava je, kao feniks iz pepela, izrasla u svjetsku metropolu, ljepša, blještavija, modernija nego što je bila. Istovremeno, zahvaljujući nadljudskim naporima njenih stanovnika, u potpunosti je obnovljen njen najstariji dio, srednjovekovni Stari grad koji je tokom Drugog svetskog rata sravnjen sa zemljom. Posle rata taj dio Varšave rekonstruisan je u duhu vremena u kojem je nastao i kada danas zađete u uske kamene ulice Starog grada, stičete utisak da se na tom mjestu vrijeme zauvijek zaustavilo. Tada i sami povjerujete u legendu koja kaže da je morska sirena prorekla da će grad podignut na tom mjestu biti neuništiv. I baš taj, neuništivi Stari grad, opasan zidinama, sa upečatljivom kulom Barbakan iz 16. vieka, glavna je turistička atrakcija Varšave...

1. dan PODGORICA – VARŠAVA Sastanak grupe na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 06:30 h . Let za Varńavu u 16:35 h. Po slijetanju je predviđen panoramski transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan VARŠAVA Doručak. Obilazak starog dijela Varšave uz pratnju vodiča: Predsjeniĉka palata – glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palate i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varńava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u Drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem, Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok najstariji i najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut 1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestonicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prelijepi vidikovac s kojeg možete vidjeti rijeku Vislu, novoizgrađeni stadion koji je otvorio Evropsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život – kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšave, te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su učestvovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Doĉek Nove godine! Noćenje.

3. dan VARŠAVA Doručak. Uz pratnju vodiča razgledanje grada. Slijedi tura tzv. „Jevrejska Varńava“. Otići ćemo u obilazak Jevrejskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta. Poslijepodne po želji putnika. Odlazak javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Visle koja je u istoriji bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, pozorišta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pub-ove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgledanje kvarta u pratnji vodiča. Nakon razgledanja slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan VARŠAVA Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak u prelijepi kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu te prekrasna palata na jezeru. Takođe preporučujemo i Wilanów gdje možete vidjeti palatu Pałac w Wilanowie – bivšu rezidenciju kralja Ivana III Sobjeskog sa prelijepom baroknom arhitekturom i svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Noćenje.

5. dan VARŠAVA – LOĐ Doručak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet do LOĐA. Kraći obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja treći po veličini grad Poljske i sjedište istoimenog vojvodstva. Razgledanje: Starogradski trg, Gradska kuća, katedrala Sv. Stanislava. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan VARŠAVA – PODGORICA Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do varšavskog aerodroma u 7:30 h. Prijava na let za Podgoricu u 10:25 h. Dolazak u Podgoricu u 13:05 h prema lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

U cijenu putovanja je uraĉunato:

-Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Varšava-Podgorica,

-transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,

-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

-usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja,

-prtljag.

 

 

U cijenu putovanja nije uraĉunato:

-Avio takse 109 €,

-fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju,

-međunarodno putno osiguranje,

-kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

NAČINI PLAĆANJA:

-avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

-kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL doo

Licenca Ministarstva turizma Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491.

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine