Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
BARSELONA - NOVA GODINA 2020

Informacije o ponudi: BARSELONA - NOVA GODINA 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

BARSELONA

POLAZAK: 29.12.2019, 5 DANA - AVIONOM

CIJENA ARANŽMANA: 579€

Barselona je jedan od onih gradova 'za svačiji ukus', u najpozitivnijem smislu. Prelijepa, kosmopolitska i modernistička Barselona, ima toliko toga da ponudi, pa je glavni grad pokrajine Katalonije vjerovatno i zbog toga - turistički najposjećeniji grad u zemlji. Od uličnih svirača i akrobata, jednog od najboljih mjesta za tapas (meze) u Španiji, fenomenalne šarene pijace, zoo vrta i još zanimljivijeg akvarijuma, čudesnih muzeja, pa sve do srednjovjekovnog gradskog jezgra i interesantnih zgrada iz perioda umjetničkog pravca modernizma, koje se božanstveno uklapaju u čitavu sliku grada. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Divite se samo nekim od njegovih remek-djela gdje ćete imati utisak kao da ste zalutali u bajci...

1 dan PODGORICA –-BARSELONA Sastanak putnika na šalteru Fly-Montenegro u 12:30h. Let za Barselonu u 14:10h. Slijetanje u Barselonu u 16:35h. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje

2. dan BARSELONA Doruĉak. Panoramsko razgledanje grada: Plaza Espanya, brdo Montjuic-na kojem se nalazi Olimpijski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Sagrada Familia - arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti radove je nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog ţivota tom projektu i nije ga završio. Fakultativna posjeta stadionu Camp Nou. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadella i etno selu 'Pueblo Espanol'. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruţa prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izloţbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Ţozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30- ih godina XX vijeka kao izloţba koja je trebalo da objedini i prikaţe osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrţi zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Doĉek Nove godine! Noćenje.

4. dan BARSELONA Doručak. Nakon doručka obilazak Gotske četvrti: Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska ĉetvrt - Većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj moţe naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana- Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real, Columbov spomenik. Fakultativna posjeta Akvarijumu. Slobodno vrijeme. Predlog za korišćenje slobodnog vremena: Flamenco show. Noćenje.

5. dan BARSELONA –PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 11:15h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 13:40 h. Kraj programa.

 

U cijenu putovanja je uraĉunato:

-Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Barselona - Podgorica,

-transferi autobusom aerodrom – hotel - aerodrom,

-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluţivanje),

-usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

-Avio-takse, ručni prtljag 10 kg dimenzije 55 x 40 x 25.

 

U cijenu putovanja nije uraĉunato:

-U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete,

-međunarodno putno osiguranje (4,60 €),

-osiguranje od otkaza putovanja,

-kofer do 20 kg (50 €).

 

-Tibidabo – Ciutadella – Pueblo Espanol 70 €

- Flamenco show 44 €

- Stadion Camp Nou 25 €

- Akvarijum 20 €

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

-avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

-kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL doo

Licenca Ministarstva turizma Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491.

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine