Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
tokio 2020

Informacije o ponudi: OLIMPIJSKE IGRE - TOKIO 2020

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

OLIMPIJSKE IGRE TOKIO 2020

10 DANA / 8 NOĆENJA, POLAZAK: 31.07.2020. – 09.08.2020

CIJENA ARNŽANA: 2799 EUR + AERODROMSKE TAKSE 375 EUR

 

Kada pomislite na Japan, um vam se ispunjava različitim slikama drevne tradicije, predivnih lokaliteta i fascinantne kulture. Iako je Japanska prošlost veoma bogata događajima i zanimljivom istorijom, današnji Japan je isto tako fascinantan sa vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvijek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite da iskusite hranu koju do sada niste probali ili želite da idete u kupovinu u neku od najboljih svjetskih šoping oblasti, Japan je mjesto za Vas. Na površini, Japan je urban i moderan, no zađete li u dubinu, naći ćete brojne mogućnosti povezivanja s tradicionalnom kulturom ove zemlje. Japan je poznat po svojim hramovima i svetilištima, kao i arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima.

Tokio se sastoji od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela koji su tokom vjekova srasli zajedno i oblikovali kompleksan, podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je istovremeno uzbudljiva, intrigantna i iscrpljujuća. Tokio nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100 000 restorana, urban sa visokim soliterima i stidljiv sa skivenim hramovima. Japanska prijestonica jeste grad trešnjinog cvijeta i parkova, visoke mode, visoke tehnologije i visokih zgrada, užurbanih, nasmijanih, ljubaznih i vrednih Japanaca, rituala i tradicije, tačnosti, skromnosti i umjerenosti…

1. dan 31. jul 2020. Podgorica – Istanbul Sastanak putnika na aerodromu Podgorica u 07:30 h. Let za Tokio preko Istanbula predviđen je u 09:45 h. Slijetanje u Istanbul je 12:30h. Nastavak puta za Tokio u 16:35h.

2. dan 1. avgust 2020. Istanbul – Tokio Slijetanje na aerodrom Narita u Tokiju je predviđen u 10:05h. Nakon graničnih formalnosti predviđen je transfer do smještaja i odmor. Nakon odmora, slobodno popodne za kolektivnu šetnju centrom grada gdje se nalazi palata Tokyo Imperial, gdje boravi car Japana, koju okružuju parkovi, cvjetne bašte, muzička dvorana i čajna kuća, nastavak kroz otmenu četvrt Ginza…. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan 2. avgust 2020. Tokio Dorucak. Prijepodnevni odlazak u posjetu četvrti Asakusa gdje se nalazi hram Senso-ji. Nakon toga mogućnost odlaska na Sky Tree, simbol grada, toranj visine 634 metra, što ga čini drugom najvisočijom građevinom na svijetu. Slobodno popodne za odlazak na olimpijska borilišta. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 3.avgust 2020. Tokio Dorucak. Prijepodnevni opcionalni odlazak u Ryogoku Kokugikan školu sumo rvanja, gdje ćemo se upoznati sa tradicionalnim japanskim sportom. Slobodan dan za odlazak na olimpijska borilišta. Popodnevni opcionalni odlazak u četvrt Akihabara, poznatiju kao Electric Town ili Četvrt neonskih svjetala. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 4.avgust 2020. Tokio Dorucak. Prijepodnevna posjeta hramu Meiđi – šinto svetilištu posvećenom caru Meiđi i carici Šoken. Nakon toga prolazak jednom od najpoznatijih turističkih zona u gradu – ulica Taksehita. Zatim odlazak u najprestižniju ulicu grada, Omotesande, u kojoj se nalaze najbolje prodavnice i tržni centri u gradu. Šetnja nas dalje vodi ka čuvenoj raskrsnici Šibuja, najprometnijoj na svijetu, koju u toku trajanja jednog intervala semafora zna preći i do dvije hiljade ljudi. Tu se nalazi i statua posvećena psu Hachiko, koja govori o vjernosti i danas predstavlja jedan od simbola Tokija. Odlazak na olimpijska borilišta. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan 5. avgust 2020. Tokio – Kamakura – Tokio Dorucak. Opcionalni obilazak grada Kamakura, u kome se nalaze brojni šintoistički hramovi i koji je svojevremeno bio i prijestonica Japana. Posjeta čuvenom Hramu bambusa, zatim statua Velikog Bude, koja je nesumnjivi simbol grada, sa svojih 11,4 metra visine i 121 tonom težine, zatim posjeta Hasedera hramu sa prekrasnim statuama i hramu poboljšanja finansijske sreće, Zeniarai. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan 6. avgust 2020. Tokio – Diznilend Dorucak. Preporučujemo fakultativni odlazak u Disneyland park u Tokiju, gdje ćete vidjeti čudesne djelove jednog od najpoznatijih zabavnih parkova na svijetu: World Bazaar, Adventureland, Westernland, Critter Country, Fantasyland, Toontown i Tomorrowland. Povratak u grad. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan 7. avgust 2020. Tokio Dorucak. Slobodan dan za odlazak na olimpijska borilišta ili šoping u neki od najprestižnijih centara u japanskoj prijestonici. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan 8. avgust 2020. Tokio Dorucak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, odlazak na olimpijska borilišta ili šoping u neki od najprestižnijih centara u japanskoj prijestonici. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan 9. avgust 2020. Tokio – Istanbul – Podgorica Dorucak. Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Polazak aviona iz Tokija predviđen je u 11:45h, Slijetanje u Istanbul je u 17:45h. Nastavak leta za Podgoricu je u 18:50h, slijetanje na aerodrom u Podgorici je u 19:40 h. Kraj programa.

 

Shinjuku Prince Hotel 4* (Noćenje sa doručkom)

NAPOMENA: Smjestaj u standard dvokrevetnim (twin) sobama.

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na letovima je do 23 kg, a za ručni do 8 kg. Za svaki kg prekoračenja vrši se doplata na licu mjesta.

U cijenu putovanja je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Tokio – Podgorica (Via Istanbul),

transferi od aerodroma do hotela i obratno,

8 noćenja u hotelu sa 4* (smjestaj u standard twin sobama) sa ukljucenim doruckom,

troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato:

Avio-takse 375 eura,

fakultativni izleti,

troškovi pribavljanja viza (agencija popunjava formular za vizu),

međunarodno putno osiguranje (15 €) ,kao i osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL doo

Licenca Ministarstva turizma Ministarstva Turizma Crne Gore broj 491.

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine