Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
SOLUN – METEORI - NOVA GODINA

Informacije o ponudi: SOLUN – METEORI - NOVA GODINA

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

SOLUN – METEORI

5 DANA, POLAZAK: 30.12.2021.

CIJENA ARANŽMANA: 135€

 

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

 

1.dan – 30.12.2021. PODGORICA  Sastanak putnika ispred Hrama u 20:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Drača, Elbasana, Pogradeca…Noćna vožnja sa kraćim pauzama…

2.dan – 31.12.2021. SOLUN Dolazak na granični prelaz Kristalopigi u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Soluna. Organizovan obilazak grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavoluk, Rotonda… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Doček nove godine na trgu ili u nekom klubova ili taverni (u zavisnosti od epidemioloških mjera). SREĆNA VAM 2022 GODINA. Noćenje.

3.dan – 01.01.2022. SOLUN: Doručak. Posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon toga organizovan obilazak tvrđave u Gornjem gradu, sa koje se pruža veličanstven pogled na zaliv i cijeli grad. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Organizovan fakultativni odlazak na grčko veče (u zavisnosti od epidemioloških mjera). Noćenje.

4.dan – 02.01.2022. SOLUN – METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slobodno vrijeme u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca, Drača, Skadra… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

5.dan – 03.01.2022. PODGORICA  Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima, kraj programa.

                                                                      

Cijena aranžmana obuhvata:

-prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama

-hotelski smještaj u Solunu, Hotel Rotonda 3*(2 noćenja sa doručkom)

-obilasci i izleti prema programu,

-usluge turističkog vodiča,  

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 -grčko veče,

-ulaznicom za manastir Veliki Meteor 3€,

-međunarodno osiguranje 5€

Napomena: za putovanju u Grčku, potrebno je imate potvrdu o vakcinaciji ILI odradjen PCR test ili brzi antigenski test.

Hotel Rotonda 3* – smješten na samo 1 km od centra Soluna, ovaj hotel Vam nudi mogućnost da za 10 minuta hoda stignete do samog srca grada.  Nudi moderan smeštaj sa doručkom na bazi švedskog stola. Sobe hotela Rotonda su prostrane i sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-frižider i balkon. Svaka soba ima besplatan bežični internet.

 

z ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Agencija Gallileo

Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore br.12

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore br.15