Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
Skrivena zemlja čuda u Holandiji

Informacije o ponudi: Skrivena zemlja čuda u Holandiji

Githorn, selo na vodi, smješteno u holandskoj provinciji Overijsel, ima više od 90 kilometara vodenih staza, koje su okružene kućama, muzejima i restoranima…

 

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se na brojnim listama destinacija koje morate posjetiti za života. U našoj galeriji možete vidjeti 18 fotografija koje vam prikazuju slikovitost ovog mjesta, kao i neka od najboljih mjesta koja treba da vidite.

Bilo da plovite kroz njegove kanale tokom ljeta ili pak klizate tokom zime, ovdje ćete pronaći izobilje stvari za otkrivanje. Inače, ovo maleno mjesto je pod okriljem De Weerribben-Wieden nacionalnog parka, što je umnogome doprinijelo očuvanju njegove bujne i interesantne prirode.

U ovom selu nema pravih puteva – čitav saobraćaj se odvija čamcima koji plove po kanalima, koji povezuju domove, atrakcije, restorane, pa čak i hotelski smještaj. Plovidba je ovdje veoma popularna aktivnost, dok su kanoi najpopularnije sredstvo prevoza, pored Whisper čamaca, koji imaju ultra tihe električne motore. Ovdje se čak i pošta dostavlja brodom.

Vodeći djelovi ovog mjesta povezani su stotinama mostova, pa tako lako možete doći od svog odmarališta ili doma do glavnih ulica, u kojima se nalaze umjetničke galerije i suvenirnice. Ako posjetite ovo mjesto, naići ćete na nekoliko restorana i kafea koji su smješteni nadomak kanala, pa ćete pored izvrsnih obroka, poslastica i kafe, imati prilike da uživate i u jedinstvenom ambijentu. Popularni restoran koji lokalci, a i turisti rado posećuju je Smit’s Paviljoen, koji postoji od 1935.godine i nalazi se na Bovenwijde jezeru.

Naravno, ovdje postoji izobilje zabavnih aktivnosti u kojima možete uživati dok ste u Githornu, pored izvrsne hrane. Ovdje možete ići u avanture na biciklama ili čamcima, a možete ići na piknik gdje god da poželite.

Dok plovite vodama ovih kanala, moći ćete da uživate u čudnovatoj arhitekturi ovog mjesta, sa tradicionalnim kućama koje budno gledaju na kanal. Kuće su ovdje često dekorisane šarenim cvijećem, što doprinosi pritajenom šarmu ovog mjesta.

Iako je ovo seoce, zbog svog šarmantnog izgleda posebno magično tokom zime, kada postaje prava zemlja čuda, tokom ljeta ono vam nudi mir, tišinu i neograničeno uživanje u njegovoj ljepoti, pomiješanim mirisima cvijeća i buđenju prirode.

 

http://www.luxurymontenegro.me/