Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
MALTA U OKTOBRU

Informacije o ponudi: MALTA U OKTOBRU

PUTOVANJE KOJE VAS MORA ODUŠEVITI 

M A L T A 

ČARTER LET IZ PODGORICE

4 DANA – POLAZAK: 23.10.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 430€ (+65€ aero takse)

 

Sunčana država na ostrvima, u srcu Mediterana, svojom burnom istorijom, znamenitim posjetiocima, osvajačima, mitskim junacima, vitezovima,  savremena, moderna, atraktivna, danas je vrlo privlačna destinacija koju Vam preporučujemo da osvojite…

 

1.dan 23.10.2017.g. PODGORICA – LA VALETA  Sastanak putnika kod hotela Slovenska plaza. Polazak ka aerodromu u Podgorici. Polijetanje aviona za Maltu oko 08.00h. Po dolasku na aerodrom u La Valeti slijedi obilazak glavnog grada, koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. Obilazak započinjemo odlaskom do nekadašnjeg odbrambenog bedema La Valete, a danas parka Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri istorijska poluostrva. Nakon foto pauze i priče o velikoj opsadi Malte 1565. Godine, Prolazimo pored Auberge de Castille, preliljepe barokne palate, nekada sedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte. Šetamo između romantičnih palata i stižemo do trga Kraljevskog pozorišta i centralnog šetališta ulice Republike. Centralnom šetališnom ulicom prolazimo kraj niza istorijskih spomenika, pored Ko-katedrale posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar (preporučujemo ulazak u unutrašnjost Ko-katedrale, po mnogima jedan od najljepših enterijera crkava na svijetu), a za kraj šetnje prolazimo pored biblioteke, gdje se nalazi čuveni Caffe Cordina, sve do Trga Svetog Đorđa gde se danas nalazi palata Predsednika Malte i muzej oružja. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe, šetnju po prelijepom gradu iz XVI vijeka, ulazak u neki od mnogobrojnih muzeja ili crkvi. Odlazak, i smještaj u hotel u turističkom naselju St. Julian’s. Slobodno vrijeme predviđeno za odmor i šetnju. U neposrednoj blizini hotela nalaze se odlični kafići, noćni klubovi i izvanredni restorani. Ovaj dio Malte karakteriše vrlo živa mediteranska atmosfera i nadaleko čuveni sjajan noćni provod. Noćenje.

2.dan 24.10.2017. VITORIOSA-MOSTA-MDINA-MARSAXLOK Doručak. Slobodan dan ili fakultativni cjelodnevni obilazak ostrva. Obilazak započinjemo posjetom Vitoriosi, jednom od tri istorijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu istoriju grada. Izlet nastavljamo vožnjom do Moste, gde posjećujemo Crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba  nemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala. Kraća vožnja do srednjovekovnog grada Mdina – „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova. Za kraj obilaska predviđen je odlazak do slikovitog ribarskog mjesta Marsaxlok, slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 25.10.2017. GOZO Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i istorijskim znamenitostima. U okviru izleta predvidjena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo… odlazak do romantičnog zaliva gdje je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gdje su se snimali mnogi filmovi. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

4.dan 26.10.2017 LA VALETA – PODGORICA  Doručak.  Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Slijeme na dvočasovno krstarenje po čuvenoj luci Malte, koja je jedna od najvećih i najljepših na Mediteranu… Slobodan dan za individualne aktivnosti, obilaske i šoping. Poslijepodnevni odlazak na aerodrom. Večernji let za Podgoricu. Dolazak u Podgoricu oko 21.00h.

 

Mínimum za realizaciju aranžmana je 90 prijavljenih putnika

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

- 3 noćenja sa doručkom u BE.Hotel Malta 4* u 1/2 i 1/3 sobama,

- obilazak La Valete i transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,

- avio prevoz na relaciji Podgorica – Malta – Podgorica,

- usluge vodiča i obavezno međunarodno osiguranje,

- prtljag do 20 kg + ručni prtljag do 8 kg

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

- aero takse 65€,

- fakultativne izlete

 

Be.Hotel Malta 4* je hotel sa odličnom lokacijom. Nalazi se u tržnom centru na najboljoj lokaciji u turističkom naselju St. Julian’s, na 100 metara od plaže. Okružen je kafeima, restoranima, buticima, i najboljim mjestima za noćni provod. Sobe su velike, vrlo čiste i uredne. Hotel ima otvoreni bazen na krovu. Doručak se služi po pricipu švedskog stola. www.behotelmalta.com

 

KORISNE INFORMACIJE

- Doplata za jednokrevetnu sobu 90€

- Lokalno vrijeme je isto u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.

- Agencija zadržava pravo izmjene redosleda izleta

- Za realizaciju svakog fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.

- Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.

- Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.

- Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za MALTU je +356

 

Malta je posebno iskustvo jer upoznaćete se sa fantastično organizovanom zemljom gdje na 316 km2 živi 420 hiljada ljudi, imaju sjajan standard (25 000$) iako nemaju nikakve privredne resurse, ni vodu, ni rude, ni naftu,..

Ostrva Malta, Gozo i Komino čine Malteški arhipelag koji se nalazi u Sredozemnom moru. Zbog specifičnog geografskog položaja kulturno nasleđe je spoj mnogih kultura koje su vjekovima bile u dodiru sa Maltom. Direktan kontakt sa uzbudljuvim pričama njene istorije imaćete u glavnom gradu Valeta. Šarmiraće vas marina i šarolika arhitektura nastala kao rezultat različitih stilova, a na kraju jedan sklad i harmonija u kojoj ćete uživati svakog dana. Prestonica Malte, stara 420 godina, dobila je ime po velikom majstoru Jean Paris De La Vallette. Valeta je šarmantna i zavodljiva.

 

ZANIMLJIVOSTI vezane za Maltu:

- Valeta je prestonica Malte i mjesto na svijetu sa najvećim brojem istorijskih spomenika po kvadratnom kilometru, prema podacima UNESCO.

- U pećini Kalipso na Malti Homer je navodno napisao Odiseju. Iako pećina nije ništa posebno, vrijedi je posjetiti zbog prelijepe okoline.

- Republiku Maltu čine nekoliko ostrva, od čega su samo tri naseljena – Gozo, Komino i Malta. 

- Zvanični jezici su engleski i malteški. 

- S obzirom da je Britanija dugo vladala Maltom, neki običaji koje je ustanovilo Ujedinjeno Kraljevstvo zadržali su se i danas. Tako se i dalje u ovoj zemlji vozi lijevom stranom. 

- Malta je naseljena gotovo oduvijek! Ovdje postoje tragovi civilizacija još iz 6. vijeka prije nove ere. 

- Mnogi holivudski hitovi snimani su ovdje: “Gladijator”, “Troja”, “Popaj”, “Kapetan Fillips”… 

- Većina mladih na Malti žive s roditeljima sve dok ne uđu u brak. 

- Malta ima stalne vazduhoplovne veze s čak 69 gradova uprkos svojoj skromnoj površini.

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.