Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
SICILIJA - NOVA GODINA 2018

Informacije o ponudi: SICILIJA - NOVA GODINA 2018

KATANIJA – SIRAKUZA – TAORMINA – SAVOKA – ETNA – NOTO

5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 29.12.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 475€ (sa uključenim taksama)

 

KATANIA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok,  Direktnim letom iz Dubrovnika imate mogućnost da praznike provedete na ovom čarobnom ostrvu. 

 

1.dan 29.12.2017. PODGORICA – DUBROVNIK – KATANIA Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja.. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Kataniu (vrijeme polijetanja biće objavljeno 10 dana prije leta). Dolazak na Siciliju. Nakon pasoške kontrole odlazimo do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan 30.12.2017.  KATANIA – TAORMINA – SAVOKA Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 31.12.2017.  KATANIA – ETNA – ŠOPING OUTLET Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Povrtak u Kataniu. Uveče individualni odlazak u neki od brojnih restorana ili u pub-ova na doček Nove godine. SREĆNA VAM 2018. Noćenje.

4.dan 01.12.2018. KATANIA – SIRAKUZA  NOTO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan 02.01.12.2018 KATANIA- PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju I šoping. Odlazak na aerodrome. Polijetanje za Dubrovnik. Po slijetanju u Dubrovnik, nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama u Podgorici.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

- prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Katania-Dubrovnik,

- transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom

- transfer autobusom Podgorica-Dubrovnik-Podgorica,

- panoramsko razgledanje grada,

- troškovi organizovanja putovanja

- usluge vodiča,

- troskovi međunarodnog osiguranja.

- hotel Best Western Mediterraneo i 3*+ (4 noćenja sa doručkom-švedski sto)

- lokalne boravišne takse u Italiji 

- aerodromske takse

 

U cijenu aranžmana nije uračunato

- fakultativni izleti.

                   

Doplata za jednokrevetnu sobu 140€

Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.5 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu.

 

KORISNE INFORMACIJE

Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.

Doplata za jednokrevetnu sobu 140€

Agencija zadržava pravo izmjene redosleda izleta

Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.

Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.

Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.

Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za ITALIJU je +39

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.