Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ATINA - NOVA GODINA 2018

Informacije o ponudi: ATINA - NOVA GODINA 2018

ATINA – SOLUN – METEORI

6 dana – AUTOBUSOM, POLAZAK: 29.12.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 185€

 

ATINA – Malo je gradova na svijetu koji su doprinijeli razvoju naše civilizacije dometima u arhitekturi, demokratiji, filozofiji, umjetnosti, kao Atina. Prijestonica je modernih Olimpijskih igara jer bila je domaćin prvih Kubertenovih igara (1892.g.), ali i igara (2004.g.) kada se grad značajno izgradio i dobio fenomenalne sportske sadržaje. Atina, grad istoimene boginje, centar stare Grčke imperije danas broji 5 miliona stanovnika. Ovaj megalopolis stopio se sa Pirejom i proširio se do Mediterana. Grad ima lijepu klimu sa velikim brojem sunčanih dana i za Novu godinu obično bude najtopliji grad u Evropi. Pripremili smo i sadržajan program sa posjetama Epidaurusu, Mikeni, Akropolju,.. Ovo je program koji radimo od nastanka naše agencije već 15 godina!

1.dan – 29.12.2017. PODGORICA Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 20:00h.  Polazak u 20:15h. Putovanje udobnim autobusom, visoke turističke klase, sa kratkim pauzama za odmor…

2.dan – 30.12.2017. METEORI – ATINA U jutarnjim časovima dolazak do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo Vas ostavlja bez daha. Često je slika Meteori naslovna strana Grčke turističke ponude i njihova najveća strakcija. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Atini. Dolazak u Atinu i smještaj u hotel STANLEY 4* sjajan hotel na trgu Karaiskaki (jedan od tri centralna trga Atine). Slobodno vrijeme za odmor I šetnju gradom. Noćenje.

3.dan– 31.12. ATINA Doručak. Fakultativni obilazak Argolide, sjevero-istočnog dijela Peloponeza: razgledanje Korintskog kanala,  posjeta Epidaurusa (gdje se obilazi muzej i čuveni, najakustičniji amfiteatar antičke Grčke) i Mikene (gdje su Lavlja vrata – po mnogima najznačajniji kulturno istorijski spomenik na svijetu), Atrejeva riznica.Povratak u Atinu. Slobodno vrijeme. DOČEK NOVE GODINE Organizovan odlazak do trga Monastiraki gdje tradicionalno grad organizuje doček sa muzičkim programom i vatrometom, kao i u brojnim klubovima na čuvenoj Plaki. Noćenje.

4.dan-01.01.2018. ATINA Doručak. Poludnevni obilazak Atine: Trg Omonija, Trg Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata, Evzoni u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion (gdje su odigrane prve moderne-Kubertenove olimpijske igre), Zevsov hram, Hadrijanova kapija,… polazak na Akropolj, najpoznatiji spomenik anticke Grcke, remek djela zlatnog “Perikleovog” doba Atine: Propijeji, Partenon, Erehtijon sa čuvenim karijatidama, Dionisovo pozoriste,… Nastavljamo sa obilaskom grada posjetom novog Olimpijskog kompleksa čiji je autor čuveni španski arhitekta Santjago Kalatrava. Odlazak autobusom do Pireja i obilazak Atinske luke.  Uveče organizovani fakultativni odlazak u grčku tavernu “Neas Rigas” na večeru na “reprizu” dočeka Nove godine sa grčkom muzikom, sirtaki, buzuki sa tradicinalnim grčkim folklornim igrama. Noćenje.

5.dan-02.01.2018. ATINA-SOLUN Doručak. Polazak za Solun u 08:30h. Na putu ka Solunu kratka pauza kod spomenika posvećenom Spartancima i čuvenom vojskovođi Leonidi, u čast velikoj bitci kod Termopila. Po dolasku u Solun slijedi obilazak grada: Bijela kula,Rotonda, Galerijusov slavoluk, Sveta Sofija, Sveti apostoli, crkva Sv.Dimitrija zaštitnika grada,..Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Crnu Goru.

6.dan – 03.01.2018. Dolazak u Podgoricu na parking ispred Hrama, kraj programa.

                             

Cijena aranžmana obuhvata:

-  prevoz autobisom visoke turističke klase

-  hotelski smještaj sa doručkom u centru Atine, hotel Stanley 4* (3 noćenja sa doručkom)

- obilasci prema program, turističko vođstvo puta, organizacioni i drugi troškove 

 

Cijena aranžmana ne obuhvata:

- međunarodno osiguranje 10€,

- fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete (cijene ulaznica i izleta: Peloponez – 20€, Grčko veče – 30€, Akropolj – 20€, ulaznica za Mikenu – 12€, ulaznica a Epidaurus – 12€, ulaznica za manastir Veliki Meteor – 3€)

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.