Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ISTANBUL - NOVA GODINA NA DVA KONTINENTA

Informacije o ponudi: ISTANBUL - NOVA GODINA NA DVA KONTINENTA

I S T A N B U L

4 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 31.12.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 395€ (sa uključennim taksama)

 

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vodič Damir Skopljak, najbolji u Turskoj!


1.dan 31.12.2017. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09.00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12.45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel The Peak 4*. Slobodno vrijeme.  Fakultativni odlazak na svečanu novogodišnju večeru koja će biti organizovana u nekom od poznatih nacionalnih restorana u gradu. SRECNA VAM 2018.  Noćenje.

2.dan. 01.01.2018. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom)  i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Noćenje

3.dan 02.01.2018. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  sa lokalnim vodičem: PLAVA DŽAMIJA (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJA (sada pretvorena u muzej, nastala u 4 vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija) i TOPKAPI DVORAC (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, dom Sulejmana Veličanstvenog), Nakon izleta slobodno vrijeme. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

4.dan 03.01.2018. ISTANBUL – PODGORICA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 19:45h, i dolazak u Podgoricu u 19:30.h.

 

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

- prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica

-  transfer aerodrom-hotel-aerodrom

- panoramski obilazak grada

-  hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)

- troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča

-  troskovi međunarodnog osiguranja

- aerodromske takse koje iznose 115€ 

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

- fakultativne izlete

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.