Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
BUKUREŠT - NOVA GODINA 2018

Informacije o ponudi: BUKUREŠT - NOVA GODINA 2018

B U K U R E Š T

6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 29.12.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 159€

 

Zemlja tvrđava i dvoraca, moćnih prizora, čudesnih Karpata,  mitova i legende o grofu Drakuli, tajnovita, nestvarna… dvorac PELEŠ u kom je Čaušesku dočekivao Kastra, Niksona, Tita, Gadafija… SINAJA – biser Karpata, misteriozni manastir SNAGOV, fantastičan doček nove 2018-e godine u BUKUREŠTU, shopping i zabava u tržnom centru AFI Palace…

1.dan 29.12.2017. PODGORICA Polazak ispred Hrama u 16:00h. Putovanje preko Zlatibora, Zaječara, Vidina, Krajove … Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

2.dan 30.12.2017. BUKUREŠT Dolazak u Bukurešt u podnevnim časovima. Organizovan obilazak glavnog grada Rumunije, koji nosi epitet “mali Pariz”: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Parlament (po zapremini druga građevina na svijetu), Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umjetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), Senat, crkva Kreculesku, Patrijaršija… Smještaj u hotel 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim časovima, šetnja do starog istorijskog dijela grada – Lipscani, sa Starom prinčevom palatom iz 15-og vijeka koju je izgradio Vlad Cepeš, brojnim galerijama, antikvarnicama i slavnim Caru cu Bere – najstarijim pabom u gradu. Noćenje.

3.dan 31.12.2017. SINAJA – dvorac PELEŠ Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske, ili organizovan fakultativni izlet manastir SINAJA – dvorac PELEŠ. Putovanje do Sinaje, mondenskog mjesta u Južnim Karpatima. Obilazak manastira Sinaja iz 1695-e godine, koji je ime dobio po Sinajskoj gori u Egiptu, sa crkvama Biserica Veche (Stara crkva) iz 1695-e, i Biserica Mare (Nova crkva) iz 1846-e godine, i dvorca Peleš, koji se smatra jednim od najljepših dvoraca u Evropi, a nekad je bio ljetnja rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Povratak u Bukurešt. Doček nove godine na trgu ili u parku, uz muzički program i nezaobilazan vatromet u ponoć, ili u nekom od brojnih noćnih klubova i pabova. Noćenje.

4.dan 01.01.2018. BUKUREŠT – SNAGOV Doručak. Slobodan dan u Bukureštu, ili organizovan fakultativni izlet do jezera Snagov, poznatog rumunskog odmarališta. Obilazak manastiraSnagov, u kom je sahranjen Vlad Cepeš, poznatiji kao grof Drakula. Na jezeru Snagov, svoju rezidenciju je imao i poznati rumunski diktator Čaušesku, gdje se prvobitno i sakrio nakon demonstracija 1989-e godine. Povratak u Bukurešt. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan 02.01.2018. BUKUREŠT Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske. Organizovan odlazak u tržni centar AFI Palace www.aficotroceni.ro , najbolji i najpopularniji tržni centar u Bukureštu, sa mnoštvom vrhunskih brendova i atrakcijama poput klizališta, roler kostera, igrališta za djecu… Slobodno vrijeme. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko Krajove, Vidina, Zlatibora… sa kraćim pauzama za odmor.

6.dan 03.01.2018. PODGORICA Dolazak u Podgoricu u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.

                   

U cijenu aranžmana je uključeno:

- 3 noćenja/doručak (švedski sto) u Bukureštu Hotelu Parliament 4* u 1/2 i 1/3 sobama

- obilasci prema programu putovanja, usluge vodiča, organizacioni troškovi

- prevoz novim modernim autobusima vise turističke klase na navedenim relacijama

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

- obavezno međunarodno osiguranje 10€ (obezbjeđuje agencija)

- Fakultativne izlete (rezervacija obavezna prilikom prijave za putovanje)

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.