Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
BARSELONA - NOVA GODINA 2018

Informacije o ponudi: BARSELONA - NOVA GODINA 2018

BARSELONA

4 DANA - AVIONOM, POLAZAK: 30/12/2017

CIJENA ARANŽMANA: 545 € SA URAČUNATIM TAKSAMA

Barselona je jedan od onih gradova 'za svačiji ukus', u najpozitivnijem smislu. Prelijepa, kosmopolitska i modernistička, ima toliko toga da ponudi, pa se glavni grad pokrajine Katalonije vjerovatno i zbog toga turistički najposjećeniji grad u zemlji. Od uličnih i akrobata, jednog od najbolji mjesta za tapas (meze) u Španiji, fenomenalne šarene pijace, Zoo vrta i još zanimljivijeg Akvarijuma, čdesnih muzeja, pa sve do srednovjekovnog gradskog jezgra i interesantnih zgrada iz perioda umjetničkog pravca modernizma, koje se božanstveno uklapaju u čitavu sliku grada. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat ukrao Antoni Gaudi. Divite se samo nekim od njegovih remek-djela gdje ćete imati utisak kao da ste zalutali u bajci ..

 

1. dan PODGORICA–DUBROVNIK- BARSELONA  Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje sa Dubrovačkog  aerodroma u 11:40h.  Nakon slijetanja  panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: Plaza Espanya, brdo Monjuic-na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, PortOlimpic, Sagrada Familia - arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon  njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadela i etno selu 'Pueblo Espanol'. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovcaTibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila“Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Doček Nove godine!!! Noćenje.

3. dan BARSELONA Doručak. Nakon doručka obilazak Barselone u pratnji stručnog vodiča: Paseo de Gracia, La Pedrera, Casa Batllo, Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska četvrt - Većina gradjevina u toj četvti je izgradjena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj gradjevina koje datiraju još iz vremena  Rimljana - Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real, Columbov spomenik... Posjeta Akvarijumu. Slobodno  vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče: Flamenco show. Noćenje.

4. dan BARSELONA – DUBROVNIK – PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u 13:25h. Po slijetanju na Dubrovački aerodrom predviđen je transfer do Podgorice.

 

Cijena putovanja po osobi: 545€

Hotel: Viladomat 3*** ili sličan (noćenje sa doručkom)

Doplata za jednokrevetnu sobu:135€         

               

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30 eura. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

 

U cijenu aranžmana je uračunato: 

- Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Barselona - Dubrovnik,

- transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik, kao i  aerodrom-hotel-aerodrom,

- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

- usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

- Avio-takse na letu kompanije Vueling.

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

-  fakultativni izleti i posjete,

- međunarodno putno osiguranje , osiguranje od otkaza putovanja.  

- Tibidabo – Ciutadella – Pueblo Espanol -50 €

- Flamenco show  44 €

- Akvarium  20 €

- Hotel Viladomat    www.aa-hoteles.com/es/hotel-barcelona/hotel-viladomat/inicio

Hotel Viladomat by Silken smešten je u Barseloni, na manje od 10 minuta hoda od stanice metroa Ospital Klinik (Hospital Clinic). U ponudi ima bar i besplatan bežični internet.

Sve klimatizovane sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sef, radni sto i mini-bar. Sobe poseduju kupatilo sa kadom, tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.

Za državljane Republike Crne Gore  nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Na letovima Vueling   airlines-a potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .

Hrana i piće na letovima Vueling-a se dodatno naplaćuju.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).

Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

Fakultativni izleti u Barseloni  plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.

Sadržaj pješačkog razgledanja grada, fakultativnih izleta  kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.