Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ŠVAJCARSKA – ITALIJA - VASKRS 2018

Informacije o ponudi: ŠVAJCARSKA – ITALIJA - VASKRS 2018

ŠVAJCARSKA – ITALIJA - VASKRS 2018

CIRIH – BERN – MILANO – LAGO DI COMO – TRST

7 DANA – AUTOBUS, Polazak: 05.04.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 275€

 

 

1.dan – 05.04.2018. PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 15:30h. Vožnja autobusom visoke turističke klase, preko Hrvatske i Slovenije, sa kraćim pauzama za odmor…

2.dan – 06.04. MILANO  Dolazak u Milano u podnevnim časovima. Po dolasku slijedi smještaj u hotelu. Nakon odmora obilazak Milana – modni, medijski i privredni centar Italije, i glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura po centaru grada: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu  (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja po galeriji Viktorio Emanuele II, (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavka šetnjom centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. U dvorcu Sforcesko nalazi se i izvanredan muzej sa remek djelima Mikelanđela, Đan Đakoma Trivulcija, Lota, Van Dajka,.. U muzeju se nalaze  najbolje zbirke starih instrumenata, namještaja i drugih umjetničkih predmeta na svijetu, zbirke medalja, pečata,… Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – 07.04. MILANO – LAGO DI COMO Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada ili organizovan fakultativni izlet do jezera Como. Strastveni turisti ne propuštaju priliku da  posjete jedno od najljepših jezera u Evropi, okruženo veličanstvenim Alpima, okićeno čarobnim vrtovima, luksuznim vilama svjetskog džet seta. Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Slobodno vrijeme. Povratak za Milano u centar grada, mogućnost individualnog obilaska nekog od mnogobrojnih muzeja, moguć odlazak na fudbalski stadion San Siro (Đuzepe Meaca), na kojem svoje utakmice igraju Milan i Inter. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan – 08.04. BERN – CIRIH Doručak. Polazak za Bern – glavni grad ove prelijepe zemlje, a ujedno je i sjedište najznačajnijih državnih institucija. Po dolasku slijedi obilazak grada: Vrt ruža, Berengraben, sjedište medvjeda, koji je zaštitni znak grada, pješacko razgledanje monumentalne zgrade Parlamenta, katedrale, kuće Alberta Ajnštajna, zatim gradskog simbola- kule sa čuvenim satnim mehanizmom iz XVI veka… Slobodno vrijeme u gradu. Nakon obilaska Berna slijedi vožnja do Ciriha. Dolazak u Cirih u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan- 09.04. CIRIH Doručak. Očekuje vas organizovani obilazak najvećeg švajcarskog grada sa 1,3 miliona stanovnika. Vožnja najljepšim gradskim četvrtima na obodu Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole (u kojoj je predavao Albert Ajnštajn, a diplomirao mladi inženjer Nikola Pašić) i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad rijeke Limat, koja ističe iz jezera. Posjeta crkvi Sv. Marije, ukrašene čuvenim vitražima Marka Šagala. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama.  Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme,  polazak za Saronno. Dolazak u Saronno, gradić u okolini Milana, u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

6.dan- 10.04. OUTLET PALMANOVA – TRST  Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Outelt-u Palmanova. Slobodno vrijeme za šoping. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja ka Trstu. Dolazak u Trst, gdje vas očekuje obilazak centralnog dijela grada. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja ka Crnojj Gori. Noćna voznja sa pauzama…

7.dan- 11.04. PODGORICA  Dolazak u Podgoricu, na parkingu kod hrama. Kraj programa.    

  

Cijena aranžmana uključuje:

- 2 noćenja sa doručkom u Milanu,  Hotel 3* u Milanu  u 1/2 i 1/3 sobama

- 1 noćenje sa doručkom u Cirihu, Hotel Ibis Zurich Adliswil 2*, u 1/2 i 1/3 sobama

- 1 noćenje sa doručkom u Saronnu, Hotel Rotonda 4* , u 1/2 i 1/3 sobama

- obilasci prema programu putovanja, usluge vodiča, organizacioni troškovi

- prevoz novim modernim autobusima vise turističke klase na navedenim relacijama

Cijena aranžmana ne uključuje:

- obavezno međunarodno osiguranje 10€

- izlet do jezera Komo – 15€

- lokalne boravisne takse (oko 10€ ukupno)

 

Švajcarska – prelijepa alpska zemlja, nastala prije osam vjekova slobodnom voljom svojih građana. Uživa reputaciju jedne od najstabilnijih i najbogatijih zemalja svijeta. Švajcarci, nekada odvažni i veoma cijenjeni vojnici – najamnici u mnogobrojnim feudalnim vojskama – poslednji put su ratovali prije više od 160 godina. Od tada su iskazali i svoje druge odlike, i nadaleko se pročuli kao vrhunske zanatlije, sposobni graditelji, vješti trgovci i pouzdani bankari. Živjeći na malom prostoru, pripadnici tri velika evropska naroda – Njemci, Francuzi i Italijani – koji su u prošlosti dugo i često bili u sukobu, stvorili su od svoje zajedničke, i ne tako davno siromašne i izolovane domovine, jedinstvenu, uglednu i poštovanu državu koja je postala sveopšti i skoro nedostižni uzor. Oko sedam miliona inostranih turista dolazi svake godine u Švajcarsku, privučeni, prije svega, izuzetnim ljepotama njenih alpskih predjela, besprekorno uređenim turističkim centrima i očaravajućim gradovima.

 

Za ovaj aranzman vaze opsti uslovi putovanja turisticke agencije GORBIS Travel koji su sastavni dio putovanja.