Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
IZRAEL - JESEN 2018

Informacije o ponudi: IZRAEL - JESEN 2018

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

JERUSALIM – NAZARET – VITLEJEM – NETANIJA…

8 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 20.10.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 970€  

 

Iako je Evanđelje objavljeno u cijelom svijetu, ono još nije shvaćeno čak ni u zemlji koja je ugledala Mironosca. Aliu njoj odzvanja živa Riječ i nju su doživjeli oni koji su njome prošli. Dopusti ona, ovom putu, da nasatla Riječ dotakne upravo tamo gdje se ovaplotila u Sinu Božjem – u Svetoj zemlji,..

Ovo putovanje obuhvata mjesta klasičnog hodočašća – baziliku Blagovijesti u Nazaretu, baziliku nad pećinom Rođenja u Vitlejemu, baziliku Vaskrsenja sa Golgotom i Svetim grobom u Jerusalimu, zatim svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Via Dolorosu i Zid plača. Na Galilejskom jezeru posjetićemo mjesta vezana za Hristovo djelovanje – Goru Blaženstava, baziliku Umnožavanja hljebova i ribe, Kapernaum… Kupola na stijeni i džamija Aksa na Hramovnom brijegu podsjećaju nas da je Jerusalim takođe treće sveto mesto islama. Osim toga, vidjećete pustinju Negev, impresivnu Masadu i doživjećete jedinstveno iskustvo na planeti – plutanje u Mrtvom moru! Poseban kvalitet ovom putovanju daće vodič Dimitrije Nastić, autor dvije knjige o Izraelu!

1.dan, subota 20.10.2018. PODGORICA – ISTANBUL – TEL AVIV Sastanak putnika kod šaltera  Oki air-a, na aerodromu u Podgorici u 07.50h. Polijetanje aviona za Istanbul (Turkish Airlines) u 09.50h i slijetanje u 12.30h. Nastavak putovanja za Tel Aviv u 18.05h i dolazak u 20.05h. Odlazak u Vitlejem, smještaj i večera u hotelu Jacir Palace Bethlehem 4*, Jerusalem – Hebron Road, 55555 Bethlehem, Palestinian Territory.

2.dan, nedjelja 21.10.2018. VITLEJEM – JERUSALIM – MASLINSKA GORA – SIONSKA GORA – CRKVA HRISTOVOG ROĐENJA U VITLEJEMU  Doručak. Posle posjete crkvi I pećini Paster Noster (Oče naš), gdje je Isus poučio apostole načinu na koji se on moli, vidjećemo Jerusalim s Maslinske gore. Zatim odlazim do crkvice Dominus flevit (Gospod je plakao), koja se nalazi na mjestu gdje je Isus zaplakao vidjevši u duhu sudbinu Jerusalima. U Gestsimanskom vrtu evociraćemo događaje u noći Judine izdaje I Hristovog hapšenja, posjetićemo crkvu Agonije, a u Josafatovoj dolini Marijin grob. Zatim odlazimo na Sionsku goru I posjećujemo crkvu Petrovog kajanja, sobu Tajne večere I Davidov grob. Posle pauze za ručak, posjećujemo baziliku I pećinu Hristovog rođenja u Vitlejemu. Povratak u hotel. Večera I noćenje.  

3.dan, ponedjeljak 22.10.2018. VITLEJEM – JERUSALIM HRAMOVNI BRIJEG – VIA DOLOROSA – CRKVA HRISTOVOG GROBA – ZID PLAČA – VITLEJEM Doručak. Jutarnja posjeta Moriju ili Hramovnom brijegu, gdje se uzdizao jevrejski hram, jedno od najvelelepnijig zdanja antičkog svijeta. Danas je to treće sveto mjesto islama, gdje ćemo vidjeti Kupolu na stijeni (spolja) I džamiju Aksu (spolja). U nastavku, obilazimo crkvu Sv. Ane na mjestu kuće Marijinih roditelja Joakima I Ane, kao I banjo Vitezdu gdje je Isus iscijelio uzetoga. Posle kraće pauze, nastavljamo stanicama Hristovog stradalnog puta (Via Dolorosa) I stižemo do Crkve Vaskrsenja (Golgota I Sveti grob). Potom, odlazimo do Zida plača, najsvetijeg mjesta jevrejske molitve. Pauza za ručak I slobodno vrijeme za šetnju kroz stari grad. Povratak u hotel. Večera I noćenje.

4.dan, utorak 23.10.2018. VITLEJEM – AIN KAREM – JAD VAŠEM – VITANIJA – VITLEJEM  Doručak. Odlazak u Ain Karem, živopisno seoce nadomak Jerusalima i posjeta crkvi Svetog Jovana, na mjestu gdje je rođen Sv. Jovan Krstitelj, istorijska ličnost i crkvi Susreta Presvete Bogorodice i pravedne Jelisavete. Posjeta Jad Vašemu, memorijalnom centru posvećenom uspomeni na šest miliona stradalih Jevreja u vrijeme nacizma. Posle podne, odlazak u Vitaniju i posjeta Lazarevom grobu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5.dan, srijeda 24.10.2018. VITLEJEM – KUMRAN – MASADA – MRTVO MORE – VITLEJEM  Doručak. Put kroz Judejsku pustinju do Kumrana i razgledanje arheološkog nalazišta čuvenih svitaka sa Mrtvog mora, čije je otkriće svijetu ponudilo dublje razumijevanje duhovne klime i događaja koji su obilježili početak hrišćanstva. Nastavljamo ka jugu, uz obalu Mrtvog mora do Masade, gdje se jedan rijetko dramatičan predio moćno kombinuje s jednako dramatičnom epizodom poslednjeg uporišta jevrejskog ustanka protiv Rima (66–73). Posjeta Masadi jedna je od najdubljih impresija koju čovjek može ponijeti iz Izraela. Najzad, to poslepodne završavamo dan kupanjem u Mrtvom moru, zatim se vraćamo u Vitlejem. Večera i noćenje.  

6.dan, četvrtak 25.10.2018. VITLEJEM – JERIHON – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABHA – KAPERNAUM – NAZARET Doručak. Kroz Judejsku pustinju spuštamo se do Jerihona, najstarijeg grada na svijetu, odakle imamo pogled ns grčki manastir Četrdesetnicu na Gori kušanja, na Moavske planine i goru Navo, sa koje je Mojsije prvi put gledao Obećanu zemlju. Zatim, Dolinom rijeke Jordan, odlazimo do Jardenita, mjesta modernog krštavanja u rijeci Jordan. Po dolasku na Galilejsko jezero posjećujemo znamenitosti: Goru Blaženstva, iz čuvene Isusove propovijedi na gori, u Tabhi crkvu Umnožavanje hlebova i ribe, te crkvu Petrovog prvenstva koja čuva uspomenu na čudotvorno ribarenje. Na arheološkom nalazištu Kapernauma, Isusovog grada, vidjećemo ostatke stare sinagoge u kojoj je Isus propovijedao iz Petrove kuće. Pauza za ručak u restoranu na obali Galilejskog jezera (specijalitet je tilapiaili – riba Sv.Petra). Put za Nazaret vodi nas preko Kane Galilejske, gdje je Isus učinio prvo čudo pretvorivši vodu u vino. U Nazaretu, smještaj i večera u hotelu Golden Crown Old City LTD 4*, Galilee st.16, Nazareth, 16100, Israel.

7.dan, petak 26.10.2018. – NAZARET – HAIFA – KESARIJA PRIMORSKA (CEZAREJA) – NETANIJA Doručak. U Nazaretu posjećujemo baziliku Blagovijesti I crkvu arhanđela Gavrilas Marijinim izvorom, zatim odlazimo do Haife. Sa gore Karmel, koja se uzdiže nad Haifom, mjesta Ilijinog dvoboja s Valovim prorocima, imaćemo panoramski pogled na Bahajske vrtove, na grad I luku, kao I na Akru, s druge strane zaliva Haife. Posjeta karmelitskom manastiru I Ilijinoj pećini na gori Karmel. Odlazak do Kesarije Primorske, sjedišta rimskih namjesnika Judeje, sa razgledanjem rimskog pozorišta, ostatka palate Pontija Pilata, hipodroma I akvadukta. Dolazak u Nataniju, čuveno izraelsko ljetovalište na obali Sredozemnog mora. Smješta I večera u hotelu Park Hotel 3*,  David HaMelech St 7, Netanya, Israel.

8.dan, subota 27.10.2018. – NETANIJA – TEL AVIV – JAFA – ISTANBUL – PODGORICA Doručak. Odlazak za Tel Aviv I panoramsko razgledanje najvećeg izraelskog grada, šetnja kroz staru četvrt Jafe I pauza za kafu s panoramskim pogledom na Tel Aviv. Odlazak na aerodrom. Polijetanje za Istanbul u 14.20h. Dolazak u Istanbul u 16.35h. Nastavak putovanja za Podgoricu u 18.25h, sa slijetanjem u 19.10h (lokalne satnice).

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

- prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-TLV-Istanbul-Podgorica(Turkish Airlines)

- svi navedeni transferi autobusom u Izraelu

- hotelski smještaj sa 4* u  Vitlejemu, Nazaretu i Netaniji Vitlejemu, 7 noćenja sa doručkom i večerom

- obilasci prema programu

- usluge vodiča - Dimitrija Nastića

U cijenu aranžmana nije uračunato:

- troškovi međunarodnog zdravstvenog osiguranja 15€

- aero takse 230€

- ulaznice za lokalitete

 

Za ovaj aranzman važe opšti uslovi organizatora putovanja - Gallileo Travel