Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
VELIKA PORTUGALSKA TURA

Informacije o ponudi: VELIKA PORTUGALSKA TURA

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

PUTOVANJE KOJE PREPORUČUJEMO!!!

VELIKA PORTUGALSKA TURA

PORTO - LISABON - BATALJA - FATIMA - BRAGA - GIMARAEŠ - SINTRA - KAŠKAIŠ -

8 DANA - AVIONOM, POLAZAK: 09.10.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 750€ (sa uračunatim aerodromskim taksama)

 

 

Portugalija i Španija zauzimaju najveći dio Iberijskog poluostrva i kao zemlje koje su bile keltske, grčke, rimske i gotske, arapske i na kraju hrišćanske uspjele su da iskoriste uticaje raznih kultura i tradicija i tako stvore veliku i značajnu kulturu. Bogata istorija, velelepni spomenici kulture i sačuvani srednjovjekovni gradovi, koji pripadaju svjetskoj kulturnoj baštini, tradicija, specifičnosti i kontrasti čine najznačajnija obilježja Iberijskog poluostva.

Neodoljivost Portugalije ogleda se u njenom tradicionalnom šarmu, elegantnim gradićima  s bogato ukrašenim palatama, uspavanim selima. Lisabon, Porto i Batalja u Portugalii, kao i španske pokrajine Kastilja i Leon sa gradovima Salamankom I Avilom, istorijski su najznačajnija odredišta Iberijskog poluostrva.

Španska pokrajina Kastilja i Leon, po malo skrajnuta sa turističkih mapa, predstavlja dušu Španije. Neki od najljepših gradova nalaze se u ovoj pokrajni uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije. Renesansna Salamanka, srednjovekovna Avila i na kraju pulsirajući Madrid, svojim kulturno-istorijskim spomenicima uvrštenim u svetsku kulturnu baštinu, samo su dio bogate zaostavštine Iberijskog poluostrva.

1.dan utorak 09.10.2018. PODGORICA-MADRID-AVILA Sastanak putnika kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u 04.20h. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Madrid u 10.35h. Dolazak u Madrid u 13:30h. Po sletanju, odlazak autobusom za Avilu (Unesko), poznatu kao grad svete Tereze i jedini grad Španije koji je u cjelosti sačuvao svoje zidine, sagrađene u 11. vijeku kada je Rajmund Burgonjski osvojio grad od Arapa. Bedem dug 2,5 km ima 88 kula i devet kapija. Pauza za odmor i osvježenje u centru starog grada. Nastavak puta za Salamanku, stari i šarmantni univerzitetski grad. Smeštaj u hotel Gran Hotel Corona Sol 4*. Noćenje.

2.dan 10.10. SALAMANKA-PORTO Doručak. U lijepoj Salamanki, koja je na listi svetske baštine Uneska, rođen je jedan od prvih univerziteta Evrope čiji je ugled gradu donio nadimak „Zapadna Atina”. Bila je intelektualni i doktrinalni oslonac rekonkiste, napredan i kosmopolitski grad koji je privlačio studente i van Kastilje. Proći ćemo kroz Plaza Mayor, najlepši trg u baroknom stilu u Španiji. Vidjećemo Novu katedralu, grandiozno zdanje u mješavini gotskog, renesansnog i baroknog stila, zatim Staru katedralu, iz 13. vijeka, između gotike i romanike, koja je sačuvala značajne zidne slike, univerzitet, osnovan 1218, s plateresknim portalom, salama za predavanja, kapelom i bibliotekom, kao i patio de las Escuelas Menores, u renesansnom i baroknom stilu. Odlazak za Porto, dolazak u popodnevnim satima, smeštaj u hotel Tuela Porto 3*. Noćenje.

3.dan 11.10. PORTO-GIMARAEŠ-BRAGA-PORTO Doručak. Porto je jedan od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, trg Ribeira, Klerigoš kula, Kristalna palata, Berza, most Dom Luis, i drugo,… Popodne izlet za Gimaraeš prvu prestonicu portugalske kraljevine. Šetnja srednjovekovnim centrom grada i pored palate vojvode od Braganse. Nastavak puta za Bragu, važan centar barokne umjetnosti u Portugalu i posjeta čuvenom  hodočasničkom centru na spektakularnom brdu Bom Žezus Do Monte, odakle se pruža predivan pogled na cio grad. Povratak u Porto. Noćenje.

4.dan 12.10. PORTO- BATALJA-FATIMA-LISABON  Doručak. Vožnja do Batalje i upoznavanje sa istorijatom nastanka i arhitekturom  dominikanskog manastira iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa osobenostima prelaza gotske u renesansnu umetnost. Ovaj manastir dio je UNESCO kulturne baštine. Nastavak putovanja do Fatime, gde se Bogorodica ukazala 1917. Prošle godine je bila veličanstvena proslava 100 godina . Posjeta ogromnoj katedrali koju je predvodio Papa Franjo na jednom od najposećenijih hodočasničkih mjesta na planeti. Nasatavak puta do Lisabona. Sještaj u hotel Fenix Lisboa 4*. Noćenje.

5.dan 13.10. LISABON Doručak. Razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima, manastir Svetog Žeronima, panorama tvrdjave svetog Ðorda… Poslijepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pješice, u pratnji vodica: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Individualni povratak u hotel… Slobodno popodne. Uveče fakultativni odlazak na Fado. Noćenje.

6.dan 14.10. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ Doručak. Izlet za Sintru i Lisabonsku rivijeru. Sintra je slikoviti gradic na tridesetak kilometara od Lisabona, opasan šumovitim brdima. Vjekovima je bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva. Njena Nacionalna palata zidana je na temeljima iz 15. vijeka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i manuelskog stila. Kabo da Roka je najzapadnija tacka Evrope cije su geografske koordinate simbolicno upisane na kameni obelisk na stenovitoj litici visokoj 140 metara, rt u Atlantskom okeanu. Nastavak ka Kaškaišu, starom ribarskom selu sa brojnim restoranima, gde je pauza za ručak. Povratak u Lisabon. Nocenje.

7.dan 15.10. LISABON-MADRID Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske, uživanje i šoping. Preporučujemo da posjetite tvrđavu Svetog Đorđa, odakle je panorama na grad fenomenalna, Ili da karakterističnim žutim tramvajem pođete do vrta S Pedro de Alcantara odakle opet imate fantastičan pogled na Portugalsku prestonicu. Za ljubitelje muzeja preporučujemo posjetu Pomorskom muzeju i Muzeju kočija. Za ljubitelje gastronomije preporučujemo Vam brojne riblje restorane, a za šoping radnje u bulevaru Slobode Većernji polazak za Madrid. Noćna vožnja.

8.dan 16.10.2018 MADRID-PODGORICA Dolazak na aerodrom. Polijetanje iz Madrida za  Dubrovnik u 07:00h. Po slijetanju u 09:55h, nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u Podgoricu.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

- prevoz avionom na relaciji Dubrovnik-Madrid-Dubrovnik

- transferi autobusom Podgorica-Aerodrom Ćilipi-Podgorica

- transfer Madrid-Portugal-Madrid  

- hotelski smještaj u hotelima u Salamanki Gran Hotel Corona Sol 4*, u Portu hote Tuela Porto 3* i Lisabonu u Hotel Fenix Lisboa 4* (noćenje sa doručkom).

- obilasci prema programu, usluge vodiča

- troškovi međunarodnog osiguranja,

- hotelske takse

- aerodromske takse

- Izlet za Gimaraeš i Bragu

- Izlet za Sintru, Kabo da Roka i Kaškaiš

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

- ulaznice za lokalitete.

 

KORISNE INFORMACIJE

- Lokalno vrijeme je -1 sat u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.
- Agencija zadržava pravo izmjene redosleda izleta.
- Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
- Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
- Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
- Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za PORTUGAL je +351

 

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO