Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ISTANBUL - NOVA GODINA 2019.

Informacije o ponudi: ISTANBUL - NOVA GODINA 2019.

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

ISTANBUL - NOVA GODINA 2019.

4 DANA – AVIONOM, POLAZAKA: 30.12.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 425€ (sa uračunatim taksama)

 

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven je, jer se prostire na dva kontinenta. Grad je svjedok  svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate a grad pamti brojne vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) koje su prošle ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vaš vodič biće Damir Skopljak, godinama najbolje ocijenjeni vodič u Turskoj!

 

1.dan 30.12.2018. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12.45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana,… Smještaj u odličnom hotelu sa sjajnom lokacijom u centru grada, hotel  The Peak 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan. 31.12.2018. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom)  i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Fakultativni odlazak na svečanu novogodišnju večeru koja će biti organizovana u nekom od poznatih nacionalnih restorana u gradu. SRECNA VAM 2019. Noćenje.

3.dan 01.01.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  sa lokalnim vodičem: PLAVA DŽAMIJA (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJA (sada pretvorena u muzej, nastala u 4 vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija) i TOPKAPI DVORAC (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, dom Sulejmana Veličanstvenog), Nakon izleta slobodno vrijeme. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

4.dan 02.01.2019. ISTANBUL-PODGGORICA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 19:45h, i dolazak u Podgoricu u 19:30.h.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

- prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica

- transfer aerodrom-hotel-aerodrom

- panoramski obilazak grada

- hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)

- troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča

- troskovi međunarodnog osiguranja

- aerodromske takse

U cijenu aranžmana nije uračunato:

- fakultativne izlete

Hotel The Peak je odličan hotel sa fantastičnom lokacijom kategorisan kao hotel sa 4*.  Hotel je od strane putnika, na bookin.com-u, ocijenjen ocjenom 8  kao vrlo dobar hotel. Hotel je čist je i uredan, I najveći kvalitet mu je savakako izvantredna lokacija jer je udaljen 100 metara od najvažnije šetališne ulice u Istanbulu Ištiklal. Putnici su u prilici da laganom šetnjom, od hotela, stignu do do centralnog trga na Taksimu, uzivaju u najboljim mjestima za provod, najboljim restoranima I buticima, istorijskim lokalitetima…. 

Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate najveća dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske.

“Grad gradova” – na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najljepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, rimsko-vizatijskoj! Pripovijedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453.godine. Sultanat prerasta u Imperiju, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala do 1918.g.

KORISNE INFORMACIJE

- Lokalno vrijeme nije isto kao u Crnoj Gori, Istanbul je +2h.

- Turska lira. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i Master Card.

- Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.

- Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Tursku je +90

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Gallileo