Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
MALTA

Informacije o ponudi: MALTA - NOVA GODINA 2019.

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

MALTA - HIT PUTOVANJE

5 DANA – AVIONOM – ČARTER LET, POLAZAK: 30.12.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 495€ + aero takse  

 

Sunčana država na ostrvima, u srcu Mediterana, svojom burnom istorijom, znamenitim posjetiocima, osvajačima, mitskim junacima, vitezovima,  savremena, moderna, atraktivna, danas je vrlo privlačna destinacija koju Vam preporučujemo da osvojite…

1.dan 30.12.2018.g. TIVAT – LA VALETA  Sastanak putnika na aerodromu u Tivtu u 07:00h. (za putnike iz Podgorice biće organizovan transfer do Tivta). Polijetanje aviona za Maltu u 08:30h. Po dolasku na aerodrom u La Valeti, slijedi obilazak glavnog grada, koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. Obilazak započinjemo odlaskom do nekadašnjeg odbrambenog bedema La Valete, a danas parka Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri istorijska poluostrva. Nakon foto pauze i priče o velikoj opsadi Malte 1565. Godine, Prolazimo pored Auberge de Castille, preliljepe barokne palate, nekada sedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte. Šetamo između romantičnih palata i stižemo do trga Kraljevskog pozorišta i centralnog šetališta ulice Republike. Centralnom šetališnom ulicom prolazimo kraj niza istorijskih spomenika, pored Ko-katedrale posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar (preporučujemo ulazak u unutrašnjost Ko-katedrale, po mnogima jedan od najljepših enterijera crkava na svijetu), a za kraj šetnje prolazimo pored biblioteke, gde se nalazi čuveni Caffe Cordina, sve do Trga Svetog Đorđa gde se danas nalazi palata Predsednika Malte i muzej oružja. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe, šetnju po prelijepom gradu iz XVI vijeka, ulazak u neki od mnogobrojnih muzeja ili crkvi. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel u turističkom naselju St. Julian’s. Slobodno vrijeme predviđeno za odmor i šetnju. U neposrednoj blizini hotela nalaze se odlični kafići, noćni klubovi i izvanredni restorani. Ovaj deo Malte karakteriše vrlo živa mediteranska atmosfera i nadaleko čuveni sjajan noćni provod. Noćenje.

2.dan 31.12.2018. VITORIOSA – MOSTA – MDINA – MARSAXLOK Doručak. Slobodan dan ili cjelodnevni fakultativni obilazak ostrva. Obilazak započinjemo posjetom Vitoriosi, jednom od tri istorijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu istoriju grada. Izlet nastavljamo vožnjom do Moste, gde posjećujemo Crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba  nemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala. Kraća vožnja do srednjovekovnog grada Mdina – „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova. Za kraj obilaska predviđen je odlazak do slikovitog ribarskog mjesta Marsaxlok, slobodno vrijeme. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Doček Nove godine u individualnom aranžamu. Preporučujemo Vam brojne noćne klubove u neposrednoj blizini hotela.  SREĆNA VAM 2019. Noćenje.

3.dan 01.01.2019. ST. JULIAN’S Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, odmor, šetnju… Noćenje.

4.dan 02.01.2019. GOZO Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i istorijskim znamenitostima. U okviru izleta predvidjena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo… odlazak do romantičnog zaliva gde je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gde su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

5.dan 02.01.2018 LA VALETA – PODGORICA  Doručak. Slobodan dan Ili fakultativan odlazak na krstraenje po čuvenoj luci Malte, koja je jedna od najvećih i najljepših na Mediteranu. Odlazak do Slijeme gdje se ukrcavamo i odlazimo na 90 minutno krstarenje gdje možete da napravite najljepše forografije sa putovanja. Slobodno vrijeme za idividualne obilaske, šetnju, šoping i uživanje na ovom prelijepom ostrvu.. U 18:00h polazak na aerodrom. Let za Podgoricu u 20:50h. Dolazak u Podgoricu, kraj putovanja.

 

Cijena aranžmana uključuje:

- 4 noćenja sa doručkom u BE.Hotel Malta 4* u 1/2 i 1/3 sobama,

- obilazak La Valete i transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,

- avio prevoz na relaciji Tivat – Malta – Podgorica,

- transfer od Podgorice do aerodroma u Tivtu,

- usluge vodiča i obavezno međunarodno osiguranje,

- prtljag do 23 kg + ručni prtljag.

Cijena aranžmana ne uključuje:

- fakultativne izlete,

- aero takse 100€.

 

Be.Hotel Malta 4* je hotel sa odličnom lokacijom. Nalazi se u tržnom centru na najboljoj lokaciji u turističkom naselju St. Julian’s, na 100 metara od plaže. Okružen je kafeima, restoranima, buticima, i najboljim mjestima za noćni provod. Sobe su velike, vrlo čiste i uredne. Doručak se služi po pricipu švedskog stola. www.behotelmalta.com

 

KORISNE INFORMACIJE: 

- Vrijeme leta biće objavljeno 10 dana prije putovanja.

- Lokalno vrijeme je isto u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.

- Doplata za jednokrevetnu sobu je 140€

- Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta

- Za realizaciju svakog fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.

- Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.

- Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.

- TelefonMreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za MALTU je +356

 

Malta je posebno iskustvo jer upoznaćete se sa fantastično organizovanom zemljom gdje na 316 km2 živi 420 hiljada ljudi, imaju sjajan standard (25 000$) iako nemaju nikakve privredne resurse, ni vodu, ni rude, ni naftu,..

Ostrva Malta, Gozo i Komino čine Malteški arhipelag koji se nalazi u Sredozemnom moru. Zbog specifičnog geografskog položaja kulturno nasleđe je spoj mnogih kultura koje su vjekovima bile u dodiru sa Maltom. Direktan kontakt sa uzbudljuvim pričama njene istorije imaćete u glavnom gradu Valeta. Šarmiraće vas marina i šarolika arhitektura nastala kao rezultat različitih stilova, a na kraju jedan sklad i harmonija u kojoj ćete uživati svakog dana. Prestonica Malte, stara 420 godina, dobila je ime po velikom majstoru Jean Paris De La Vallette. Valeta je šarmantna i zavodljiva.

ZANIMLJIVOSTI vezane za Maltu:

- Valeta je prestonica Malte i mjesto na svetu sa najvećim brojem istorijskih spomenika po kvadratnom kilometru, prema podacima UNESCO.

-  U pećini Kalipso na Malti Homer je navodno napisao Odiseju. Iako pećina nije ništa posebno, vrijedi je posjetiti zbog prelijepe okoline.

- Republiku Maltu čine nekoliko ostrva, od čega su samo tri naseljena – Gozo, Komino i Malta.

- Zvanični jezici su engleski i malteški. 

- S obzirom da je Britanija dugo vladala Maltom, neki običaji koje je ustanovilo Ujedinjeno Kraljevstvo zadržali su se i danas. Tako se i dalje u ovoj zemlji vozi lijevom stranom. 

- Malta je naseljena gotovo oduvek! Ovde postoje tragovi civilizacija još iz 6. veka prije nove ere. 

- Mnogi holivudski hitovi snimani su ovdje: “Gladijator”, “Troja”, “Popaj”, “Kapetan Fillips”… 

- Većina mladih na Malti žive s roditeljima sve dok ne uđu u brak. 

- Malta ima stalne vazduhoplovne veze s čak 69 gradova uprkos svojoj skromnoj površini.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO