Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ISTANBUL - NOVA GODINA - AUTOBUSOM

Informacije o ponudi: ISTANBUL - NOVA GODINA - AUTOBUSOM

NOVA GODINA NA DVA KONTINENTA - ISTANBUL

6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 29.12.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 180€

 

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vodič Damir Skopljak, najbolji u Turskoj!

 

1.dan – 29.12. PODGORICA Sastanak putnika u 08:00h. Polazak autobusa sa parkinga ispred Hrama u 08:15h. Putovanje sa kraćim odmorima, udobnim autobusom visoke turističke klase… Noćna vožnja.

2.dan – 30.12. ISTANBUL Dolazak u Tursku, zemlju sa najvećim privrednim rastom na svijetu. Odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada, jedinog koji se prostire na dva kontinenta. Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

3.dan – 31.12. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak sa lokalnim vodičem: PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJE (sada pretvorena u muzej, nastala u IV vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija), TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka). Fakultativni odlazak u diskoteku ili restoran na doček Nove godine. SREĆNA VAM 2019. Noćenje.

4.dan- 01.01.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet KRSTARENJE BOSFOROM –fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom na svijetu. Slijedi obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjediste Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600 godine, nalazi se u crkvi Sv.Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije, a najznačajnija je trećina stuba na kome je bio razapet Isus. Slobodno vrijeme za individualne obilaske i šoping. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom.  Noćenje.

5.dan- 02.01. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktinosti, posjete muzejima i šoping, ili fakultativni izlet obilazak palate DOLMBAHŠE (raskošan dvorac u evropskom stilu sa haremom), gdje je poslednje dane života proveo i otac turske nacije Kemal Ataturk. Slobodno vrijeme za setnju I šoping (preporucujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su  Akmerkez, Kanyon, Istanbul Forum Marmara, Dževahir koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi… Sastanak putnika u 17:00h i polazak ka Crnoj Gori. Noćna voznja sa pauzama za odmor…

6.dan – 03.01. PODGORICA Dolazak na parking ispred Hrama, kraj putovanja.

 

Cijena aranžmana obuhvata:

- prevoz autobusima više turističke klase na navedenim relacijama

- hotelski smještaj u Istanbulu u hotelu 3* (3 noćenja sa doručkom)

- obilasci prema programu – turističko vođstvo puta – organizacione i druge troškove

Cijena aranžmana ne obuhvata: 

- individualne troškove i fakultativne izlete,

- međunarodno zdravstveno osiguranje 10 € po osobi.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Gallileo