Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ISTANBUL - 8.MART

Informacije o ponudi: ISTANBUL - 8.MART

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

ISTANBUL - 4 DANA – AVION, POLAZAK: 07.03.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 385€ (sa uračunatim taksama)

 

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije, danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vaš vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak – najbolji u Turskoj!

1.dan 07.03.2019. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12.45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju gradom, šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan. 08.03.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom)  i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Noćenje

3.dan 09.03.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  sa lokalnim vodičem: PLAVA DŽAMIJA (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJA (sada pretvorena u muzej, nastala u 4 vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija) i TOPKAPI DVORAC (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, dom Sulejmana Veličanstvenog), Nakon izleta slobodno vrijeme. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

4.dan 10.03.2019. ISTANBUL – PODGORICA Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 08:20h, i dolazak u Podgoricu u 08:05h.

 

Hotel The Peak je hotel sa 4* koje i zaslužuje svojim kvalitetom. Ocjenjen od strane putnika, na bookin.com-u sa ocjenom 8, što znači da je vrlo dobar hotel. Hotel je čist i uredan, I što je najvažnije nalazi se na dobroj lokaciji. Udaljen 100 metara od najvažnije šetališne ulice u Istanbulu Ištiklal. Putnici su u prilici da laganom šetnjom, od hotela, stignu do do centralnog trga na Taksimu ili do kule Galata,….   Naši putnici boravili su u ovom hotelu za Novu godinu I bili su u potpunosti zadovoljni.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

-prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica

-transfer aerodrom-hotel-aerodrom

-panoramski obilazak grada

-hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)

-troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča

-troskovi međunarodnog osiguranja

-aerodromske takse

U cijenu aranžmana nije uračunato:

-fakultativne izlete

 

KORISNE INFORMACIJE

  • Lokalno vrijeme je nije isto kao u Crnoj Gori, Istanbul je +2h.
  • Turska lira. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i Master Card.
  • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
  • Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Tursku je +90
 

Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate najveća dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske.

“Grad gradova” – na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najljepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije… Pripovijedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453.godine. Sultanat prerasta u Imperiju, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala do 1918.g.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Gallileo