Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
NEW YORK - 1.maj

Informacije o ponudi: NEW YORK - 1.maj

GORBIS Travel & Kontiki Travel

9 dana/7 noćenja) – avionom, cijena od: 1.350

(7 dana/5 nocenja) – avionom, cijena od: 1.190

Polazak iz Beograda 27/04/2019

 

Kada kažete New York, pomislite Manhattan. Ne brinite, niste jedini. Ovaj magični grad je najnaseljeniji u Sjedinjenim Državama, jedan je od nezaobilaznih destinacija na Američkoj istočnoj obali. Smatra se centrom biznisa, trgovine, umjetnosti, mode, obrazovanja i tehnologije. New York se definitivno nalazi na vrhu spiska turističkih desitnacija svih turista širom svijeta i san je mnogih koji žele da osjete “Američki san”. Jedan je od najvećih gradova svijeta i sjedište velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi. Takođe je i sjedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama. Današnji simboli Njujorka su: Vol strit, Kip slobode (poklon Francuske, podignut 1886. godine), Bruklinski most (koji spada u najveće i najduže na svetu i spaja Menhetn i Bruklin), Empajer stejt bilding, Krajslerova zgrada itd.  Poznata mjesta su i Peta avenija, Tajms skver, Central park, Metropoliten muzej i Brodvej, bulevar koji se proteže od juga do sjevera Menhetna, a u čijem se centralnom dijelu nalaze mnoga pozorišta .

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 27.april 2019.

(9 dana/7 noćenja)

 

1.dan (27.04.2019.)BEOGRAD-NJU JORK Sastanak putnika na aerodromu ֱNikola Tesla' kod šaltera KonTiki u 11:15 časova. Polijetanje za Njujork 13:15 časova (JU500). Obroci u avionu. Sletanje u 17:15 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2.dan (28.04.2019.)NJU JORK Doručak. Razgledanje jednog od najatraktivnijih gradova svijeta u trajanju od četiri sata autobusom i pješke sa vodičem. Nalazi se na ušću rijeke Hadson, na zapadnom kraju Long Ajlenda, u blizini Atlantskog okeana. Poznat je i kao grad koji nikada ne spava i predstavlja pravi kulturni gigant. Poslije podne slobodno za individualna razgledanja. Noćenje.

3.dan -7.dan (29.04. – 03.05.2019.)NJU JORK Doručak. Slobodni dani za individualna razgledanja. Ovaj grad pruža sjajne mogućnosti ljubiteljima umjetnosti za obilazak svjetski poznatih muzeja i galerija, kao što su Metropoliten muzej, Muzej Gugenhajm, Muzej modernih umetnosti i dr. Šetnja po čuvenoj Petoj aveniji, koja predstavlja svetski centar visoke mode. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta, tj. posjeta (sa lokalnim vodičem) poznatim muzejima, vožnja brodom oko Menhetna, vožnja helikopterom, tura po Bruklinu i dr. Noćenje.

8.dan (04.05.2019.)NJU JORK -BEOGRAD Doručak. Slobodan dan. Napuštanje soba u 11:00 časova. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beogradu 19:30časova (Let JU501). Obroci u avionu.

9.dan (05.05.2019.)BEOGRADSletanje u Beograd u 10:20 časova

 

Cijena putovanja po osobi: 1.350

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690

NAPOMENA: sobe sa odvojenim ležajevimna  su na upit uz obaveznu doplatu, trokrevetne sobe ne postoje, samo TWIN  sa dva  manja francuska ležaja na upit uz obaveznu doplatu.

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 27. april  2019.

(7 dana / 5noćenja)

 

1.dan (27.04.2019.)BEOGRAD-NJU JORK Sastanak putnika na aerodromu ֱNikola Tesla' kod šaltera KonTiki u 11:15 časova. Polijetanje za Njujork 13:15 časova (JU500). Obroci u avionu. Slijetanje u 17:15 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2.dan (28.04.2019.)NJU JORK Doručak. Razgledanje jednog od najatraktivnijih gradova svijeta u trajanju od četiri sata autobusom i pješke sa vodičem. Nalazi se na ušću rijeke Hadson, na zapadnom kraju Long Ajlenda, u blizini Atlantskog okeana. Poznat je i kao grad koji nikada ne spava i predstavlja pravi kulturni gigant. Poslije podne slobodno za individualna razgledanja Noćenje.

3.dan -5.dan (29.04. -01.05.2019.)NJU JORK  Doručak. Slobodni dani za individualna razgledanja. Ovaj grad pruža sjajne mogućnosti ljubiteljima umjetnosti za obilazak svjetski poznatih muzeja i galerija, kao što su Metropoliten muzej, Muzej Gugenhajm, Muzej modernih umjetnosti i dr. Šetnja po čuvenoj Petoj aveniji, koja predstavlja svjetski centar visoke mode. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta, tj. posjeta (sa lokalnim vodičem) poznatim muzejima, vožnja brodom oko Menhetna, vožnja helikopterom, tura po Bruklinu i dr. Noćenje.

6.dan (02.05.2019.)NJU JORK -BEOGRAD Doručak. Slobodan dan. Napuštanje soba u 11:00 časova. Transfer do aerodroma. Polijetanje za Beogradu 19:30časova (Let JU501). Obroci u avionu.

7.dan (03.05.2019.)BEOGRAD Slijetanje u Beograd u 10:20 časova.

 

Cijena putovanja po osobi: 1.190

Doplata za jednokrevetnu sobu: 450

NAPOMENA: sobe sa odvojenim ležajevimna  su na upit uz obaveznu doplatu, trokrevetne sobe ne postoje, samo TWIN  sa dva  manja francuska ležaja na upit uz obaveznu doplatu.

 

U cijenu putovanja je uračunato:

-Prevoz avionom na navedenim relacijama,

-smještaj u standardnim  dvokrevetnim sobama sa francuskim ležajem u hotelu sa 3* lokalne kategorizacije (u strogom centru Menhetna) na bazi noćenja sa doručkom,

-usluge vodiča na destinaciji,

-razgledanje Njujorka u trajanju od četiri sata,

-transferi prema programu, troškovi organizacije.

U cijenu putovanja nije uračunato: 

- Avio-takse u iznosu od 78,32,(a koje se sastoje od nerefundabilnih taksi:0.98-RF 16.72-RS 0.22-RS 3.46-XA 6.12-XY 5.04-YC 16.24-US16.24-US4.89-AY 3.93-XF Eur 4.48 –LG) u trenutku pravljenja programa, a plaćaju se u konačnom iznosu u agenciji sedam dana prije polaska, jer su podložne promjenama)

- fakultativni izleti,

- bakšiš za lokalnog vodiča i vozača koji se u SAD-u smatra obaveznim (plaćanje na licu mjesta oko 20 usd za cijeli boravak), troškovi vize (trenutna cijena vize 140 evra) i usluga viziranja (10 evra),

- dinarski dioo 1790 RSD po rezervaciji,

- međunarodno putno osiguranje kao i osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje.

HOTEL:

Hotel Chelsea Savoy 3*http://www.chelseasavoynyc.com/

Hotel se nalazi na Menhetnu na 600 metara od čuvene Flatiron zgrade, kao i  Medison Skver Gardena  u prelijepoj poznatoj četvrti Čelzi prepunoj svjetski poznatih restorana, galerija, muzeja, metro stanica je udaljena 20 metara. Doručak je kontinentalni. Sobe su opremljene flat screen TV sa kablovskom televizijom, mini frižiderom, sefom fenom za kosu, peglom. Svaka soba posjeduje klima uređaj. Gosti imaju besplatne lokalne pozive telefonom. Wi Fi je dostupan u cijelom objektu i  besplatan je.

 

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

- Napuštanje soba je do 10:00 časova na dan izlaska iz hotela.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel&Service d.o.