Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
VELIKA JUŽNOAMERIČKA TURA

Informacije o ponudi: VELIKA JUŽNOAMERIČKA TURA

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

PERU, BOLIVIJA, ČILE, ARGENTINA I BRAZIL 

Polazak iz Beograda: 20. mart 2019. / Povratak: 08.april 2019.
21 dan/18 noćenja, avionom 

CIJENA ARANZMANA:4590
Južna Amerika je kontinent na Južnoj hemisferi preko koga prelazi Ekvator. Nalazi se između Tihog i Atlantskog okeana, a na sjeveru se prostire Sjeverna Amerika. Duž cijele Južne Amerike, njenim  zapadnim dijelom, protežu se Andi a istočno od Anda su tropske šume sa najvećom rijekom na svijetu, Amazonom. Na ovom kontinentu nalazi se 12 zemalja od kojih je pet uvršetno u ovu turu. Peru je zemlja raskošno bogatih prirodnih ljepota, arheoloških ostataka iz prije kolumbijskog perioda, kao i monumentalnih ostataka iz perioda Inka. Naša tura obilazi puno od toga, kao i prava remek djela arhitekture i umjetnosti iz kolonijalnog perioda. U svakoj od pet zemalja postoje božanstvena djela koja su uvrštena u svjetsku kulturnu ili prirodnu baštinu čovječanstva, među kojima su i remek djela iz Perua. U Boliviji, La Paz je najviša metropola na svijetu i njegova mjesečeva dolina, koji predstavljaju jedinstven doživljaj. Kada  se stigne u Santijago de Čile ima se osećaj kao da se sletelo na drugu planetu, razvijenu, modernu, užurbanu, ali ipak sa velikim bogatstvom u kolonijalnoj arhitekturi i drugim bogatstvima. Argentina sa svojim glavnim gradom Buenos Ajresom i dijelom Iguasu vodopada kao da nudi ono najljepše i najznačajnije, ali teško je reći sta je to sve u ovoj zemlji u superlativima. I na kraju Brazil, sa najveselijim i jednim od najljepših gradova na svijetu Rio de Žaneirom, je verovatno pravo mjesto za „finale grande“ ove ture.

DAN 1  (20.03.2019.) BEOGRAD–FRANKFURT–MADRID Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla' kod šaltera KonTiki u 11:35 časova. Polijetanje za Frankfurt u 13:35 časova (let LH 1407). Slijetanje u 15:35 časova. Nastavak putovanja za Madrid u 19:25 časova (Let LA 705). Dolazak u 22:00.

DAN 2(21.03.2019.) MADRID – LIMA Polijetanje za Limu je u 00:35 (letLA2485) Slijetanje u 06:50 časova. Po dolasku poludnevno razgledanje prestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. vijeku važila je za najveći i  najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na kome se nalaze sjajne stare kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska vijećnica, predsjednička i biskupova palata. Vožnja kroz grad do čuvenog manastira San Francisco sa svojim tunelima i katakombama. Kasnije, obilazak jednog od najzanimljivijih muzeja – Muzej zlata. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3 (22.03.2019.) LIMA–KUSKO Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Kusko u 08:14 (let LA 2023). Dolazak. Transfer do hotela, smještaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Poslije podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najljepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale i Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prijestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gde su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana, Kenko, Puca Pucara I Tambomachay. Noćenje.

DAN 4 (23.03.2019.) KUSKO Doručak. Cjelodnevni izlet do čuvene Svete doline Inka reke Urubamba, koja je za vrijeme Inka bila glavni poljoprivredni centar. Obilazak vrlo koloritne pijace u Pisku, kao i ostataka moćnog Inka utvrđenja Oljantajtambo, kao i posjeta lokalnoj kući. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Kusko. Noćenje.

DAN 5 (24.03.2019.) KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO Doručak. Transfer do Oljantajtambo stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svjetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.

DAN 6 (25.03.2019.) KUSKO–PUNO (Titikaka jezero) Doručak. Rani jutarnji (oko 06.00 časova) polazak autobusom za Puno (oko 6-7 sati vožnje) sa usputnim zadržavanjima za kratki predah i obilaske. Ručak (box lunch). Obilazak ruševina Siljustani, koje su poznate po svojim čulpasima, kulama u kojima su sahranjivali svoje pokojnike. Cijeo kompleks nekropola je jedan od najvećih u Americi. Dolazak u Puno. Po dolasku, vožnja brodićem po jezeru do Uros ostrva, koja su poznata kao 'plutajuća'. Na njima žive potomci Ajmara Indijanaca u kolibama od pruća. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

DAN 7 (26.03.2019.) PUNO–JEZERO TIKIKAKA–LA PAZ Rani jutarnji doručak. Polazak autobusom ka gradiću Kopakabana, koje je po mišljenju mnogih, najvažnije hodočasničko mjesto u Latinskoj Americi. Odatle se katamaranom prelazi jezero Titikaka, najviše plovno jezero na svijetu (3.820 m), do ostrva Sunca, koje već pripada Boliviji. Lagani ručak na katamaranu. Obilazak dijela ostrva i prisustvovanje ajmara ceremoniji. Iskrcavanje u pograničnom mjestašcu Kasani a zatim autobusom za La Paz. Dolazak. Smještaj u hotelu. Noćenje.

DAN 8 (27.03.2019.) LA PAZ Doručak. Prije podne razgledanje glavnog grada Bolivije, najviše metropole na svijetu, koja leži na oko 4000 m n/v. Smješten je u valovitoj dolini Čokejapu i okružen je visokim vrhovima večito pokrivenim snijegom. Grad je osnovan u 16. veku i do danas je zadržao mnoge građevine iz kolonijalnog vremena. Poslije razgledanja grada vožnjom kroz vrlo elegantne četvrti, dolazi se do čuvene Mesečeve doline, koju nazivaju geološkom 'prostotom' majke prirode. Ako ranije niste, na ovom mjestu ćete sigurno uspjeti da dočarate sebi mesječev pejzaž od crvenkastih i zelenih stijena starih nekoliko miliona godina. Povratak u grad. Noćenje.

DAN 9 (28.03.2019.) LA PAZ–SANTIAGO DE ČILE Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Santijago u 11:20 (let LA 893). Dolazak u 15:30. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

DAN 10 (29.03.2019.) SANTIAGO DE ČILE Doručak. Ovaj grad, koji u svojoj zaleđini ima Ande, važi za jedan od najčistijih i najevropskijih gradova Južne Amerike. U toku prepodnevnog razgledanja prolazi se pored puno lijepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na cijeo grad. Poslije podne slobodno. Noćenje.

DAN 11 (30.03.2019.) SANTIAGO DE ČILE–BUENOS AIRES Doručak. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenih ljetovališta Vinja del Mar i Valparaiso. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Buenos Ajres u 20:25 časova (let LA 463). Dolazak u 22.30 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

DAN 12 (31.03.2019.) BUENOS AIRES Doručak. Buenos Aires, ljepotica među prestonicama Južne Amerike, važi za jednu od deset najvažnijih metropola u svijetu. To je grad koji je pretrpeo najveći evropski kulturni uticaj, pa ga s pravom nazivaju Parizom Južne Amerike. Današnje poludnevno razgledanje grada obuhvatiće vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9. juli, Trg Maja, Casa Rosada (Predsednička palata), katedralu, Kabildo-gradsku većnicu, pozorište Kolon, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gde se nalazi istoimeno groblje. Na njemu je sahranjena legendarna Evita Peron. U nastavku razgledanja ide se do nekada radničke, a danas boemske četvrti grada La Boka, interesantne po svojim šareno obojenim kućicama. Ostatak dana slobodan. Mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do delte reke Parane, Tigre. Uveče mogućnost organizovanja večere sa tango predstavom. Čuvena igra rođena je baš u ovom gradu, gde se još uvek igra na pravi način. Noćenje.

DAN 13 (01.04.2019.) BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom Gaučo tura sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu 'kauboja' Južne Amerike. Noćenje.

DAN 14 (02.04.2019.) BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost fakultativnih izleta. Noćenje.

DAN 15 (03.04.2019.) BUENOS AIRES–IGUASU VODOPADI Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Iguasu vodopade u 11:45 časova (let LA 7508). Dolazak u 13:35 časova. Odlazak do vodopada i šetnja oko najljepših vodopada na svijetu, remek djela prirode, koji su smješteni između tri zemlje: Argentine, Brazila i Paragvaja. Današnji obilazak obuhvata argentinsku stranu. Transfer do hotela koji se nalazi sa brazilske strane. Smještaj. Noćenje.

DAN 16 (04.04.2019.) IGUASU VODOPADI–RIO DE ŽANEIRO Doručak. Prije podne nastavak razgledanja vodopada, najpoznatijeg čuda prirode Južne Amerike, sa brazilske strane. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Rio u 19:00 časova (let LA 4591). Dolazak u 20:55 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

DAN 17 (05.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Po mnogim kriterijumima, Rio je jedan od najljepših i najuzbudljivijih gradova na svijetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najljepši ukras – plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Glava šećera i Korkovado sa čuvenom statuom Hrista Spasitelja, ulica Branko, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Naše cjelodnevno razgledanje obuhvatiće sve ono po čemu će vam Rio ostati u nezaboravnoj uspomeni. Noćenje.

DAN 18 (06.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupovinu. Noćenje.

DAN 19 (07.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupovinu. Noćenje.

DAN 20 (08.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO–SAO PAOLO–FRANKFURT Doručak. Slobodan dan. Poslije podne transfer na aerodrom. Poijletanje za Sao Paolo u 17:05 časova (let LA 3939 ). Dolazak u 18:25 časova. Nastavak putovanja za Frankfurt u 22:10 časova (let LA 8070).

DAN 21 (09.04.2019.) FRANKFURT–BEOGRAD Slijetanje u Frankfurt u 15:05. časova. Polijetanje za Beograd u 22:05 časova (let LH 1410). Slijetanje u Beograd 23:50 časova.

 

U cijenu aranzmana je uključeno:

- Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom bespovratnom taksom za gorivo YQ),

- smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama u navedenim hotelima (ili sličnim, po lokalnoj kategorizaciji). U Limi: hotel San Augustin3/4*, u Cuscu: hotel San Augustin Plaza 3/4*, u Punu: hotel Jose Antonio Puno 3/4*, u La Pazu:  Hotel Presidente 4/5*, u Santijago de Čileu: hotel Best Western Marina Las Condes 4*, u Buenos Ajresu: hotel Kenton Palace Buenos Aires 4*, u Iguasu: Viale Cataratas Hotel 4*, u Rio de Žaneiru: Hotel Mirador Rio Copacabana 4*, na bazi noćenja s doručkom (u zavisnosti od hotela može biti kontinentalni ili švedski sto),

- ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima (vozom i autobusom)

- ulaznicama na lokalitete pomenute u programu,

- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uključeno:

- Avio-takse u iznosu od 208,66 evra a sastoje se od sledećih taksa izraženih u eur: EUR  41.97-OY, EUR  9.00-DE, EUR 33.48-RA, EUR 12.86-JD, EUR 0.61-OG, EUR 2.10-QV, EUR 12.93-DY, EUR 9.85-HW, EUR 21.55-A7, EUR 25.86-ZQ, EUR 1.85-XR, EUR 0.41-TQ, EUR 24.16-BR, EUR 12.03-BR (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promjeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana prije početka putovanja),

- lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mjesta (ukoliko postoje),

- napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom dijelu svijeta obavezne (oko 45 USD po osobi za cijeli boravak kako za vodiča, tako i za vozača),

- fakultativni izleti,

- troškovi viza i usluge viziranja,

- međunarodno putno osiguranje.

Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

Hoteli:

Lima – San Augustin Exclusive 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran je u srcu čuvene četvrti Miraflores, u blizini brojnih restorana i prodavnica. Ima 105 klimatizovanih soba u kojima je dostupan WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovska Tvi telefon. Postoji restoran, bar, kafeterija, servis za pranje veša, biznis centar, i prodavnica suvenira.

Kusko – San Augustin Plaza 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran ispred hrama sunca (Korikanča), dva ćoška od glavnog trga u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju WiFi, stolice, stočić, sef, minibar, aparat za kafu/čaj, plazma TV, telefon, , privatno kupatilo. Postoji restoran, servis za pranje veša, WiFi u javnim prostorijama, biznis centar, lift, rum servis, kiseonik na raspolaganju na recepciji. 

Puno – Jose Antonio Puno 3/4 * - www.hotelesjoseantonio.com nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grijejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Presidente 4* - www.hotelpresidente-bo.com – lociran je u centru grada, u blizini glavnog trga, restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju kablovsku TV, telefon, WiFi, sistem za grijanje, sef, i mini bar. U restoranu postoji restoran, rum servis, biznis centar, servis za pranje veša, i taxi servis.

Santiago de Čile – Best Western Marina Las Condes 4*www.marinahotels.cl – lociran je u jednom od glavnih poslovnih centara grada u blizini Parque Arauco, najvećeg gradskog šoping centra. Klimatizovane sobe imaju kablovsku TV, sef, centralno grijanje, telofon. Takođe hotel ima restoran, rum servis, bar, zatvoreni bazen, saunu i sobe za sastanke. 

Buenos Ajres – Kenton Palace Buenos Aires 4*- www.kentonpalace.com.ar– lociran je u jednom od najpoznatijih boemskih djelova grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija. Sobe su prostrane, klimatizovane i uređene da obezbjeđuju dizajn visoke tehnologije i privatnosti. Imaju LED TV, WiFi, ekološki A/C, mini bar, digitalni sef, i servis za pranje veša.  U hotelu se pored restorana nalazi i vinski bar i spa.

Iguasu – Viale Cataratas Hotel 4*www.vialecataratas.com.br – nalazi se na oko 20 tak km. od nacionalnog parka Iguasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju LCD kablovsku TV, mini bar, sef, telefon, privatno kupatilo. Hotel ima restoran, 2 bara, sobu za razne igre, suvu i vlažnu saunu, fitnes centar, biznis centar i 2 bazena. 

Rio de Žaneiro –Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

NAPOMENA: S obzirom da tura uključuje i mjesta sa visokim nadmorskim visinama, oko 4.000 m n/v, preporučujemo potencijalnim  putnicima sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom da obavezno konsultuju lekara.

VIZE

Putnici  moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).

VALUTA :

Peru: sol        1usd = 3,30 PEN      1eur = 3,83 PEN

Bolivija : boliviano    1usd = 6.60 BOB      1eur = 8.02 BOB

Čile:  čileanski peso  1usd = 659,064 CLP    1eur = 765,218 CLP

Argentina: argentinski peso  1usd = 41,29 ARS      1eur = 47,94 ARS

Brazil: brazilski real            1usd = 4,04  BRL    1eur = 4,70 BRL                                 

KLIMA:  U svim zemljama vrlo prijatna, sa dnevnim temperaturama 20 – 35°C, sem na Andima (Peru,Bolivija), gdje su jutra i večeri nešto svježiji  (10-20 °C noćna temperatura). Mala mogunost za kraće pljuskove.

VAŽNE NAPOMENE: 

- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.

- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najmanje 5 dana pred polazak (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

- U cijenu aranžmana nije uključeno osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

 

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.