Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
moskow

Informacije o ponudi: MOSKVA I SANKT PETERBURG LJETO 2019

GORBIS TRAVEL & KONTIKI TRAVEL

MOSKVA I SANKT PETERBURG

Program putovanja

(7 DANA / 6 NOĆENJA) – AVIONOM, POLAZAK: 19.07.2019

CIJENA ARANŽMANA: 765

 

Priroda ima moć da nas fascinira a dokaz za to je i Sankt Peterburg koga Bijele noći kao prirodni fenomen čine magičnim i po mnogima najromantičnijim gradom na svijetu. 25. maj se smatra početkom ovog prirodnog fenomena a tokom ovih dana dogodi se da sunce ne silazi dovoljno iza horizonta kako bi pala noć. U tom periodu nema mraka nego svijetlo predvečerje traje sve do zore. Bijele noći su najjasnije

izražene od 11. juna do 02. Jula .Tih dana Sankt Peterburg posjećuju brojni turisti a neizbježne su i manifestacije koje nose naziv ovog neobičnog prirodnog fenomena. Tih dana, nijedan veliki evropski grad ne može da mu bude rival. Sankt Peterburg je danas jedan od najvažnijih kulturnih, naučnih i industrijskih gradova u Rusiji sa nekoliko stotina muzeja i izložbenih dvorana. Veliki ruski i umjetnici iz svijeta, pjesnici, pisci i kompozitori divili su se ljepoti ovog grada, što je i zabiljeleženo u njihovim djelima. Ovaj grad sa mnogo rijeka, kanala i mostova poznat kao Venecija sjevera, nudi bezbroj atrakcija kao što su Petropavlovska tvrdjava i Ermitaž. U predgrađu su i raskošne palate i parkovi u bivšim carskim rezidencijama Peterhof, Lomonosov, Carsko selo, Pavlovsk...

Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Sankt Peterburg je druga priča. Slavni Dostojevski ovako ga je definisao: 'Najapstraktniji i najosmišljeniji grad na svijetu.” Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije. Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji I galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene ljepote, životne snage I tradicionalnog gostoprimstva u kome se vješto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posjetiocu daruje izuzetan doživljaj.

1.dan (19.07.2019.) BEOGRAD– MOSKVA Sastanak grupe na aerodromu 'Nikola Tesla' kod šaltera Kon Tiki u 04:00 časova. Polijetanje aviona za Moskvu u 06:30 časova (Let JU650). Slijetanje na aerodrom u Moskvi u 10:15 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne fakulatativniobilazak moskovskog metroa, nekih od najljepših metro stanica, bogato dekorisanih skulpturama, mozaicima, mermernim stubovima. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.

2.dan (20.07.2019.) MOSKVA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela(sa ulaskom u jednu od crkava) – grad u gradu, utvrdjenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike sile Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…Nakon obilaska Kremlja slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Povratak u hotel metroom Ili fakultativna poseta muzeju Kosmonautike. Jedan od najposjećenijh muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta , u svojim ekspedicijama, nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov. Muzej posjeduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (21.07.2019.) MOSKVA Doručak. . Slobodan dan ili prepodne mogućnost organizovanja fakultativnog izletaSergejev Posad(bivši Zagorsk), jedan od najstarijih i najpoznatijih ruskih manastira, po mnogima duhovni centar Rusije,ranije rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u Moskvu. Uveče mogućnost fakultativnog krstarenja rijekomMoskvom,vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson” Noćenje.

4.dan (22.07.2019.) MOSKVA-SANKT PETERBURG Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova.Po dolasku u Sankt Peterburg panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, kao i mnogi spomenici koje su projektovali

najpoznatije arhitekte tog vremena. U produžetku razgledanja gratis izlet- posjeta Petropavlovskoj tvrđavi gdje se nalaze grobovi ruskih careva počev od Petra I. Tvrđava je jedna od najatraktivnijih znamenitosti Sankt Peterburga. Predstavlja bedeme jednog od najranijih utvrđenja, izgrađenog u cilju zaštite i ojačavanja novoosnovanog grada 1703.godine. Petropavlovska katedrala bila je gradska crkva, a do1917. grobnica ruskih careva. Katedrala ima vrlo složen dekor i izuzetne lustere. Tvrđava je nekada služila i kao baza za gradski garnizon i kao zatvor za političke neprijatelje ili zatvorenike visokog ranga. Transfer do hotela. Noćenje.

5.dan (23.07.2019.) SANKT PETERBURG Doručak. Mogućnost fakultativne posete muzeju Ermitaž-Zimskom dvorcu.Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine a izgrađen je na obalama rijeke Neve i oslikava klasičan stil baroknearhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. Danas je riznica sa više od tri miliona eksponatapredstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse, kao i remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana,Rembranta...Gotovo da nema muzeja na svijetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža

čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Mogućnost fakultativnog isleta-Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova. Kraće, noćno panoramsko razgledanje grada i posmatranje podizanjamostova sa pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada. Noćenje.

6.dan (24.07.2019.) SANKT PETERBURG Doručak. Slobodno vrijeme uz mogućnost organizovanja fakultativne posete parkovima dvorca Peterhof. Peterhof se nalazi na samoj obali Finskog zaliva. Ovaj impozantni kompleks carskih rezidencijasa očaravajucim parkom jedna je od najpoznatijih i najposjećenijih atrakcija u okolini Sankt Peterburga. Prvobitno, Petar I jeizgradio običnu drvenu kućicu gdje je zastajao da odmori na putu od Kronštata do Sankt Peterburga da bi kasnije ovaj posjedPetar I učinio svojom zvaničnom rezidencijom i izgradio grandiozni kompleks sa 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona, brojnim skulpturama…Carica Elizabeta je naredila dodatno proširenje Velike Palate, parka i sistema fontana od kojih je najpoznatija Velika Kaskada, jedinstvena po svojoj ljepoti. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Popodne mogućnost organizovanja fakultativne posete Carskom selu. Carsko selo je bilo letnja rezidencija Katarine Velike, nalazi se u gradiću Puškin, nazvanom po čuvenom ruskom pesniku i važi za jedno od najšarmantnijihpredgrađa Sankt Peterburga. Ako je potreban bilo kakav dokaz za ekstravaganciju ruskih careva, onda se on svakako može naći u činjenici da su za manje od dva vijeka osnovali ne jedano, već dva imanja – Carsko selo i Peterhof koji po mnogima veličinom i ljepotom nadmašuju i Versaj. U 18. vijeku Petar Veliki je ovaj posed, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva, poklonio svojoj ženi Katarini i od tada počinje izgradnja dvije velike i zaista izuzatne palate sa fascinatnom arhitekturom kao I okruženja sa velikim vrtovima i uređenim parkovima. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragogkamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (25.07.2019.) SANKT PETERBURG-BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje aviona za Beograd u 11:05 časova (Let JU671). Slijetanje u Beograd u 12:55 časova.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI

Hoteli po programu 4*

u Moskvi i Sankt Peterburgu

ND 765€ - (200 €) (doplata za jednokrevetnu sobu)

Napomena: Rezervacija jednokrevetnih soba vrši se na upit. Ne postoji mogucnost rezervacije trokrevetne sobe. Za eventualni smještaj tri osobe može se tražiti smještaj u apartmanu. Cijena na upit!

 

U cijenu putovanja je uključeno:

-Avio prevoz na navedenim relacijama;

-transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,

-panoramskorazgledanje grada Sankt Peterburga,

-gratis ulazak u Petropavlovsku tvrđavu,

-obilazak Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete,

-smeštaj u hotelu prema izboru iz tabele na bazi noćenja sa doručkom (u Moskvi 4* / u Sankt Peterburgu 4*);

-prevoz savremenim,brzim, vozom na relaciji Moskva –Sankt Peterburg (sedišta B klase),

-usluga vodiča na srpskom jeziku,

-kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uključeno:

- Avio-takse u zemlji i inostranstvu oko 125 evra (od kojih YQ takse od EUR 68.00 ne podležu

refundaciji i evra 0.98RF ,16.72RS , 0.22RS , 8.48LG, 14.10RI , 9.42RI, 7.08UH podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji (podležu promjenama), dinarski dio aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi,

-posluženje u avionu,

-fakultativni izleti i posjete,

-međunarodno putno osiguranje.

 

Hoteli

Azimut Smolenskaya 4* / Moskva http://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-smolenskaya-moscow/

Hotel je smješten u centru grada u istorijskoj zgradi sa kararteristikama sovjetske arhitekture. Nalazi se u blizini zgrade Ministarstva inostranih poslova i na ulazu u ulicu Arbat. Do Crvenog trga i Baljšoj teatra udaljen je 2 metro stanice. Sobe su raspoređene na 23 sprata i imaju divan pogled na centar Moskve. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef,radni sto, klima uređaj, besplatan Wi Fi, pribor za kafu i čaj. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, lobi bar, fitness centar, poslovni centar. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Azimut Saint Petersburg 4* / Sankt Peterburg https://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/

Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u širem centru grada, pored rijeke Fontanke. Od hotela se može doći pešice do Marinskog pozorišta i Isakijevske crkve, oko 2 km. Smješten je u najvišoj zgradi istorijskog dela Sankt Peterburga. Na 10 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije ,, Tehnološki institut”kojom se nakon dvije stanice stiže do Nevskog prospekta (udaljenost od Nevskog

prospekta 4 km). Od sadržaja hotel ima: panoramski restoran, kafe bar, spa centar, bazen, kongresne sale. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef, radni sto, besplatan Wi Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Ili

“Park Inn Pribaltiyskaya” / St. Peterburg / 4* http://www.parkinn.ru/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg

Nalazi se na obali Finskog zaliva, na Vasiljevskom ostrvu, na 15 minuta voznje od centra grada, 25 km od Aerodroma Pulkovo. Hotel ima 1193 sobe, modernog dizajna, sa prekrasnim pogledom na zaliv i grad, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, Wi Fi internetom. U sadrzaju hotela je restoran RBG Bar & Grill, Lounge Bar koji radi 24 sata. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KT Travel & Service doo zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

 

KORISNE INFORMACIJE:

Površina Rusije: 17,1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja svijeta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje sjeverne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km.

Stanovništvo: 145,3 mil (79,8% Rusa, 3,8% Tatara, 2,0% Ukrainaca, 0,9% Čečena, 0,8% Jermena, 0,6% Belorusa).

Veroispovest: 70 -75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti.

Uredjenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga).

Zvanični jezik: ruski (narodi Rusije govore na vise od 100 jezika).

Valuta: rublja 1e = 69 Rub 1 USD = 57 Rub po kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.

Stanovništvo Moskve: više od 12 mi.l

Stanovnistvo Sankt Peterburga: 4 780 000

Lokalno vrijeme: Sankt Peterburg i Moskva su u Moskovskoj časovnoj zoni + 1 h u odnosu na vrijeme u Srbiji

Klima: od umjereno-kontinentalne do primorske (u Sankt Peterburgu). Ljetnje temperature 19 - 35 stepeni a vlažnost vazduha 78 %

Struja: 220 V

Prevoz: Metro je osnovni transport u Moskvi i Sankt Peterburgu. Cijena za jednu vožnju je 32 rublje. Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju. Taksi nije obijeležen, veoma je skup.

Hrana i piće: Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo PIROG treba probati u restoranima STOLE u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je BORŠĆ. Ako niste probali BLINI (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. GRECKA (heljda) i druge kaše su na meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog menija. VOTKA se pije pre ručka, KVAS posle ručka a bez ŠAMPANJCA se ne može zamisliti nijedan praznik!

Kupovina: Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira. Uz znanu MATRJOSKU veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, HOHLAMA, oslikane drvene posude, ORENBURZKA MARAMA od kozje dlake, ČIPKA iz Vologde, ĆILIBAR iz Kaliningrada, keramički predmeti GZELJ.

OPŠTE NAPOMENE:

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza, promjene kursa rublje i nedovoljnog broja prijavljenih učesnika promijeni cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavijesti putnike najkasnije pet dana prije predviđenog početka putovanja.

• Minimum za realizaciju grupe je 20 putnika.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Cijena aranžmana uključuje i 20 kg prtljaga (1 torba, dodatna torba se naknadno naplaćuje čak iako je u okviru 20 kg).

• Mole se putnici da provjere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska.

• Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promjene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vrijemena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmjenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

 

Cijene fakultativnih izleta važe za minimum 15 prijavljenih putnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ali po nešto višoj cijeni.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.

CIJENE IZLETA:

MOSKVA Za min 15 pax

Kremlj sa ulaskom u oružanu palatu 75eur

Sergejev Posad 40eur

Muzej kosmonautike 30eur

Moskovski metro 10eur

Krstarenje rijekom Moskvom 35eur

 

PETERBURG

Ermitaž 40eur

Carsko selo 55eur

Peterhof , donji i gornji park 45eur

Vožnja kanalima Neve 30eur

Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova 30eur

Za broj prijavljenih putnika(za fakultativne izlete) ispod 20, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 10.

Obavezna je prijava i uplata fakultativnih izleta Kremlj, Peterhof, Carsko selo i Ermitaž prilikom uplate aranžmana.

Prijavljivanje za pomenute izlete mjesec dana prije polaska na put kao i prijava i uplata ovih izleta na licu mjesta nijemoguća !

 

NAČINI PLAĆANJA:

- avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

Licenca Ministarstva turizma Srbije OTP 80/2014 od 22.12.2014

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine