Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
KUBA - NOVA GODINA

Informacije o ponudi: KUBA - NOVA GODINA

KUBA - NOVA GODINA 

HAVANA- SANTA KLARA – TRINIDAD- SIENFUEGOS – VARADERO

POLAZAK IZ BEOGRADA: 27.decembar 2021. / POVRATAK 10.januar 2022.
(15 dana / 12 noćenja) – avionom i autobusom

CIJENA ARANZMANA: 2760

 

Za posjetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mjesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvjetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspjele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, bijeli ili crni, uvijek nasmijani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim pješčanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom. 

1. DAN (27.12.2021.) BEOGRAD-MOSKVA-HAVANA Sastanak putnika sa predstavnikom agencije kod šaltera KonTikija na aerodromu Nikola Tesla u 21:35 časova. PolIJetanje za Moskvu u 23:35 časova (let SU 2093).

2. DAN (28.12.2021.) MOSKVA-HAVANA Dolazak u 04:30 časova. Nastavak putovanja za Havanu u 07:40 časova (let SU 150). Dolazak u 12:10 časova. Panoramsko razgledanje i obilazak glavnog grada Kube, pauza za ručak (nije uključen u cijenu). Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. Noćenje.

3. DAN (29.12.2021.) HAVANA Doručak. Cjelodnevni obilazak Havane. Polazak na turu “Stazama Hemingveja”: posjeta njegovog imanja/muzeja “La Vigia” i koktel u restoranu “Las Terrazas de Cojimar” u Kohimaru (koktel uključen u cijenu). Obilazak Hemingvejeve sobe u hotelu Ambos Mundos kao i stare Havane i šetnja živopisnim ulicama koje još uvijek čuvaju stari šarm Kube. Obilaze se, izmedju ostalog, Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Pauza za ručak (uključen u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (30.12.2021.) HAVANA-SANTA CLARA-TRINIDAD Doručak. Polazak za Santa Klaru. Po dolasku obilazak Mauzoleja Ce Gevare i Vidal park sa cuvenim blindiranim vozom. Rucak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja za Trinidad. Razgledanje grada. Odlazak do cuvene taverne „Kanchachara“ gdje cete biti posluzeni jednim koktelom. Trinidad je grad šarenih ulica i odlično očuvane španske kolonijalne arhitekture, koji odiše atmosferom minulih vremena, kada je trgovina šećernom trskom bila najzastupljenija delatnost u regionu. Dolazak i šetnja po starom istorijskom jezgru grada. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

5. DAN (31.12.2021.) TRINIDAD Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i obilaske ili za odmor i kupanje na lijepim pješčanim plažama. Usluga na bazi “sve uključeno”. Noćenje.

6. DAN (01.01.2022.) TRINIDAD-SIENFUEGOS Doručak. Polazak za Sienfuegos. Usputna posjeta vodopadima Nicho. Pauza za ručak (nije uračunat u cijenu aranžmana). Nastavak putovanja. Dolazak u Sienfuegos i obilazak „Bisera juga“, grada koji su osnovali Francuzi u 1815.godine i ostavili svoj pečat kroz šarmantru i elegantnu kolonijalnu arhitekturu, što ga razlikuje od ostalih mjesta na Kubi. Panoramsko razgledanje između ostalog obuhvata djelove grada Malekon, Prado, Punta Gorda. Šetnja istorijskim jezgrom grada koje je pod zaštitom UNESCO-a. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. DAN (02.01.2022.) SIENFUEGOS-VARADERO Doručak. Polazak za Varadero. Usputna posjeta farmi krokodila. Dolazak u Varadero. Smjestaj u hotelu.

12. DAN (03-07.01.2022.) VARADERO Boravak u hotelu po izboru na bazi 'sve uključeno'. Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vrijeme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.

13. DAN (08.01.2022.) VARADERO–HAVANA Doručak. Kraće slobodno vrijeme. U ranim popodnevnim satima polazak autobusom za Havanu. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14. DAN (09.01.2022.) HAVANA-MOSKVA Doručak. Tranfer na aerodrom. Polijetanje za Moskvu u14.00. (let SU 151). Obroci u avionu.

15. DAN (10.01.2022.) MOSKVA-BEOGRAD Slijetanje u Moskvu u 09:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 10:50 časova (let SU 2090). Slijetanje u 11:55 časova.

 

U cijenu atanžmana je uračunato:

 Avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Havana-Istanbul-Beograd,

avio-takse u iznosu od 439,85 eura u trenutku pravljenja putovanja (EUR 314.00-YQ , EUR 34.00-YR , EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 11.12-RI, EUR 11.12-RI, EUR 21.94-CU, EUR 25.27-Q5 od kojih su YQ I YR takes nerefundabilne),

smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (lokalne kategorizacije) sa uslugom prema programu: u Havani na bazi noćenja sa doručkom, u Trinidadu na bazi “sve uključeno”, u Sienfuegosu na bazi polupansiona, u Varaderu na bazi “sve uključeno”;

obilasci, razgledanja i ulaznice prema programu,

autobuski transferi,

troškovi organizovanja putovanja i usluge licenciranog vodiča koji sa grupom ide iz Beograda, kao i lokalnog vodiča na engleskom jeziku na destinaciji.

Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato: 

fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji),

napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom dijelu svijeta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 eura po danu boravka),

međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje mora da pokriva liječenje Covida,

osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje, svi obavezni testovi na Covid neophodni za ulazak u navedene zemlje.

HOTELI:
HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni dio grada. Smješten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak.

Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za djecu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan
Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostim su na raspolaganju otvoreni bazen, dječji bazen, bar na plaži i bar kod bazena, dva restorana, sauna, fitnes centar, vodeni sportovi, teniski teren. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku tv, fen (Kontikijeva ocena 3+*).

SIENFUEGOS: LA UNION 4* ili sličan
http://www.hotellaunion-cuba.com/hotel_details.asp
La Union je boutique hotel u centru Siefuegosa. Kao jedan od najstarih hotela, predstavlja lijep primer kolonijalnog zdanja neoklasičnog stila. Raspolaže sa otvorenim bazenom, barom, restoranom, terasom sa pogledom, a 38 prostranih i klasično opremljenih soba su klimatizovane, imaju balkon, satelitsku tv, fen i sef.

VARADERO: MEMORIES VARADERO 4* ili sličan
www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort
Smješten na jednoj od najljepših pješčanih plaža Varadera, hotel Memories Varadero je idealno mjesto za odmor. Gostima su na raspolaganju 4 otvorena bazena (2 za odrasle i 2 za djecu), bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna i večernja animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za djecu i slično, 5 restorana (japanski, mediteranski,kubanski, italijanski, meksički). Sobe raspolažu sa terasom ili balkonom, klima uređajem, satelitskom TV, mini barom, sefom, fenom itd.

Usluga “sve uključeno” podrazumijeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku cijelog dana u svim restoranima i barovima. Posebno se plaćaju: rent-a-car, medicinske usluge, telefoni, korišćenje interneta, strana pića, sauna i masaža, čuvanje djece, salon ljepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji , ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji.

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA (cijene zavise od broja putnika i date su okvirno)

-GUAMA I ZALIV SVINJA
Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gdje se upoznaje sa florom i faunom Kube. Posjeta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca prije dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dijela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gdje je 1961. godine došlo do neuspjelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cijena: naknadno

-TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS
Cjelodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; posjeta memorijalnom kompleksu Če Gevara gdje su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom vijeku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelijep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspjela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar…Cijena: naknadno

-KATAMARAN
Cjelodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gdje se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cijenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gdje se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog svijeta kubanske obale. Cijena: 115 usd

-JEEP SAFARI (ECO TOUR)
Cjelodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rijekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima Cijena: - 115 usd

CAYO LARGO
Predivan cjelodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po bijelim pješčanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gdje gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slijede ručak i vrijeme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cijena: naknadno

VAŽNA NAPOMENA:
Za ulazak u Kubu svaki putnik mora da ima negativan RT-PCR test na COVID 19, uradjen 72 sata prije polaska na put, sertifikovan od laboratorije u Srbiji.
Takodje putnik mora da ima polisu osiguranja koja pokriva COVID 19.
Na aerodromu na Kubi putnici ce biti testirani na RT-PCR a nakon toga ce biti smjesteni u hotel u kome ce dobiti rezultate testa za manje od 24 sata. Nakon toga putnici ce biti slobodni da putuju po zemlji. U ovom trenutku nije dozvoljeno da se ide iz jednog grada u drugi. Ovo je trenutna situacija u julu 2021.godine sa ocekivanjem da ce se normalizovati u kratkom vremenskom periodu.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana prije početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana prije početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana prije početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pijre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana prije početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana prije početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana prije početka putovanja.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine