Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
 ŠRI LANKI I ODMOR NA INDlJSKOM OKEANU - NOVA GODINA

Informacije o ponudi: ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU - NOVA GODINA

ŠRI LANKI I ODMOR NA INDlJSKOM OKEANU

Polazak: 25.decembar 2021. /Povratak: 04.januar 2022.
(11 dana / 8 noćenja) – avionom i autobusom

CIJENA ARANŽMANA: 1920

 

Još  je  čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najljepših ostrva te veličine u svijetu. Raskošna tropska ljepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, miris čaja i začina, i prelijepe pješčane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i tijelo. 

1.DAN  (25.12.2021.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla' kod šaltera KonTiki u 13:35 časova. Polijetanje za Dohu u 15:35 časova (let QR232). Slijetanje u 22:35 časova.

2.DAN (26.12.2021). DOHA – KOLOMBO Polijetanje za Kolombo u 01:30 časova (let QR 664). Dolazak u 08:35 časova. Poslije pasoških i carinskih formalnosti, dolazak u hotel, gdje će putnicima odmah biti uradjen PCR test. Dok se ne dobiju rezultati testa, kretanje putnika po hotelu bice ograničeno. Takodje se očekuje u toku boravka u hotelu da se nose maske, da se drži odstojanje , dezinfikovanje ruku itd. Večera. Noćenje.

3,DAN (27.12.2021.) KOLOMBO – PINAVELA – DAMBULA Doručak. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - Četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su dIo bogatstva koje ovaj grad moze da pruži. Odlazak do Pinavele u kome se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. g. u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povrIJedjene. Nakon toga, odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrIJednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. SmJeštaj. Večera. Noćenje.

4.DAN 28.12.2021.) DAMBULA – SIGIRIJA - POLONARUVA - DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje na stijenu Sigirija na kojoj je u 5.vijeku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najljepši grad koji je ikada postojao'. Stijena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lijepim freskama „Devojke Sigirije'. Uvrštena je u svjetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svjedok bogate kulturno-istorijske proslosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svjetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prijestonice u periodu izmedu 11. i 13. vijeka. Cijeli kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvijek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.DAN (29.12.2021.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lijepe i brdovite predjele zemlje, sa brojnim plantazama čaja. U gradiću Matale posjeta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Uveče pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Večera. Noćenje.

6.DAN (30.12.2021.) KENDI – HOTEL NA MORU (PANADURA) Doručak. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budistickog svetilišta u zemlji. Posjeta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu vidjeti veoma rijetke i endemske vrste biljaka. Obilazak muzeja dragog kamenja, s obzirom da je Šri Lanka poznata i kao ostrvo dragog kamenja. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Polazak ka hotelu na obali lndijskog okeana . Smještaj. Večera. Noćenje.

7.DAN 31.12.2021.) HOTEL NA MORU (Panadura) Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje. Novogodišnja večera. Noćenje.

8.DAN (01.01.2022-02.01.2022.) HOTEL NA MORU (Panadura) Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje u hotelu na na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lijepim pješčanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.

9.DAN KOLOMBO (03.01.2022.) HOTEL NA MORU (Panadura) – KOLOMBO Doručak. Slobodno vrijeme do polaska aerodrom. Kasni večernji transfer na aerodrom.

10.DAN (04.01.2022.) KOLOMBO- DOHA –BEOGRAD Polijetanje za Dohu u 04:00 časova (let et QR663). Slijetanje u Dohu u 06:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 08:35 časova (let QR231). Slijetanje u Beograd u 12:05 časova.

 

Cijena putovanja obuhvata:

Prevoz avionom na navedenim relacijama,

avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 352,32 evra ( EUR 248.00-YQ ,  EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 13.64-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.36-G4 EUR 0.86-PZ, EUR 51.06-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne ),

smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana,

ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu,

novogodišnja večera (78 usd),

dodatak za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana (80 usd),

transferi,

troskovi organizovanja i vodjenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic),

Konačan iznos avio taksi je podložan promjeni i utvrdjuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: 

fakultativni izleti (ukoliko postoje),

napojnice za lokalne vodice i vozače koje su u ovom dijelu svijeta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 eura po danu boravka),

viza (oko 35 eura) i troškovi viziranja (10 eura),

međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva liječenje Covida i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje

osiguranje za jedan mjesec od 12 usd po osobi i troškove PCR testa na COVID 19, po cijeni od 40 usd po testu po osobi, obavezne u Kolombu po slijetanju ili u hotelu.

SMJEŠTAJ:

Kolombo – Fair View hotel 3+*  (www.tangerinehotels.com) (ili sličan) - udaljen je oko 1,2 km od centra grada i vrlo je popularan medju turistima. . Hotel ima besplatni WiFi u svim sobama 24 časovnu recepciju, ima 50 soba na 8 spratova, moderno opremljenih: TV LCD plazma, i praktičan namještaj. Sve u svemu nudi prijatan boravak u njemu.

Dambula -  Tropical Life Resort & Spa 3 * (www.tropicallifedambulla.com)  (ili sličan) - ima restoran, otvoreni bazen i bar. Svaka  soba je klimatizovana, i ima besplatni Wi-Fi. Hotel obezbedjuje 24 časovnu recepciju, sobni servis i menjačnicu. Svaka soba ima i balkon, kao i plazma TV. Doručak moze biti kontinentalni ili švedski sto. Takodje postoji prostor za igru za djecu.

Kendi – Oak Ray Regency Hotel 3* (www.oakrayhotels.com)  (ili sličan) – hotel obezbijedjuje vrlo prijatan boravak bez obzira da li se radi o poslovnom ili turistickom putovanju. Dosta je dobro lociran jer se nalazi dovoljno blizu za više važnih turistickih destinacija. Svaka soba je opremljena TV LCD plazma i i drugim povoljnostima. U hotelu se nalazi i prodavnica suvenira, Wi Fi na javnim mjestima,  parking itd. Hotel ima jako dobre mogućnosti za rekreaciju.

Hotel na moru - PANADURA- Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4*-de luxe sobe (www.jetwinghotels.com) ili sličan

Dosta dobro lociran hotel što omogućava da se za relativno kraće vrijeme stiže do važnijih mjesta. Hotel nudi niz olakšica koje omogućavaju prijatan boravak, kao besplatni WiFi u svim sobama, dnevno higijensko održavanje soba, WiFi u javnim djelovima hotela, sobni servis, parking. Ima 176 soba, sve vrlo ukusno opremljene i nude vrhunski konfor. Ima otvoreni bazen kao i bazen za djecu.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana prije početka putovanja, Organizator ima pravo da  zadrži učinjene administrativne troškove,

-  15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana prije početka putovanja,

-  40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana prije početka putovanja,

-  60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana prije početka putovanja,

-  70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana prije početka putovanja,

-  90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana prije početka putovanja,

-  100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana prije početka putovanja.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi organizatora putovanja Gorbis Travel

Licenca broj: 15 od 16.03.2018.godine