Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
ISTANBUL - NOVA GODINA (autobusom)

Informacije o ponudi: ISTANBUL - NOVA GODINA (autobusom)

GORBIS TRAVEL & GALLILEO TRAVEL

ISTANBUL - NOVA GODINA NA DVA KONTINENTA

6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 29.12.2021.

CIJENA ARANŽMANA: 185€

 

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog…

1.dan – 29.12.2021. PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 12:00h. Polazak autobusa sa parkinga ispred Hrama u 12:15h. Putovanje preko Albanije i Grčke, sa kraćim pauzama, udobnim autobusom visoke turističke klase… Noćna vožnja.

2.dan – 30.12. ISTANBUL Dolazak u Tursku, zemlju sa najvećim privrednim rastom na svijetu. Odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada, jedinog koji se prostire na dva kontinenta. Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

3.dan – 31.12. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak sa lokalnim vodičem: PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJE (sada pretvorena u muzej, nastala u IV vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija), TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka). Fakultativni odlazak u diskoteku ili restoran na doček Nove godine (shodno epidemioloskim mjerama). SREĆNA VAM 2022. Noćenje.

4.dan- 01.01.2022. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet KRSTARENJE BOSFOROM –fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom na svijetu. Slijedi obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjediste Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600 godine, nalazi se u crkvi Sv.Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije, a najznačajnija je trećina stuba na kome je bio razapet Isus. Slobodno vrijeme za individualne obilaske i šoping. Noćenje.

5.dan- 02.01.2022. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktinosti, posjete muzejima i šoping, ili fakultativni izlet obilazak palate DOLMBAHŠE (raskošan dvorac u evropskom stilu sa haremom), gdje je poslednje dane života proveo i otac turske nacije Kemal Ataturk. Slobodno vrijeme za setnju I šoping (preporucujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su  Akmerkez, Kanyon, Istanbul Forum Marmara, Dževahir koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evrop. Sastanak putnika u 17:00h i polazak ka Crnoj Gori. Noćna voznja sa pauzama…

6.dan – 03.01.2022. PODGORICA Dolazak na parking ispred Hrama, kraj putovanja.

 

Cijena aranžmana obuhvata:

-prevoz autobusima više turističke klase na navedenim relacijama

-hotelski smještaj u Istanbulu u Hotelu  3* (3 noćenja sa doručkom)

-obilasci prema programu putovanja

-usluge turističkog vodiča  – organizacione i druge troškove

 

Cijena aranžmana ne obuhvata: 

-individualne troškove i fakultativne izlete,

-međunarodno zdravstveno osiguranje 10 € po osobi.

Napomena: za putovanju u Tursku, potrebno je imate potvrdu o vakcinaciji ILI odradjen PCR test ili brzi antigenski test.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Agencija Gallileo

Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore br.12

 

Posrednik u prodaji aranžmana: Gorbis Travel

Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore br.15